Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kadınlar internette daha aktif

Kadınlar internette daha aktif

TEKNOLOJİ Haberleri

Günlük yaşantımızın önemli bir parçası haline gelen sosyal medyada kadın ve erkeklerin ilgi alanları ve kullanım yüzdeleri farklılık gösteriyor.

Kadınlar ağırlıklı olarak markalar, sağlık ve sanatla ilgilenirken; erkekler ise futbol, politika ve ekonomiyle ilgili. nbsp;Kadın ve erkeklerin ilgi alanı farklılıkları sosyal medyaya da yansıyor. Erkeklere oranla daha fazla paylaşımcı olan kadınlar Facebook, Instagram, Twitter, Tumblr, Pinterest gibi görsel paylaşımın ağırlıklı mecralarda yoğun kullanım gösteriyor. İş ağı olarak kullanılan Linkedin'de ise erkekler hakim.
Sosyal Medyaya 25-44 Yaş Hakim
Sosyal medya kullanımı yaş, ilgi alanı, sosyal ağlara göre şekilleniyor. Markayla etkileşim konusunda teknolojiyle daha çok iç içe olan erkekler indirim kupunu kodlarıyla ilgilenirken, kadınlar ise Google ve Facebook reklamlarına ilgi gösteriyor. Sosyal medyada kullanıcıların aktifliğini ölçümlerken kazandıran platform Sosyologger'ın Kurucu Ortağı Sanny Anavi: "Sosyal medyada en büyük içerik yoğunluğunu 25-44 yaş arası oluşturmakta. Bu kitlenin yüzde 46'sını oluşturan erkekler süre olarak daha kısa sosyal medya mecralarında bulunurken yüzde 56'sını oluşturan kadınlar daha uzun bir süreyi sosyal medyada geçiriyor. Sosyal mecralar bazında bakıldığında 24 yaşın üstü Facebook'u tercih ederken daha genç kesim Instagram'ı kullanıyor. Kadın ve erkekler online reklam tıklamada da farklılık göstermekte. Erkekler araba, spor, aksiyon içerikli reklamlara tıklarken kadın kullanıcılar ise ailesel konular, çocuk ve hayvanlarla ilgili konuları daha ilgi çekici buluyor." dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...