Microsoft güncellemeleri hızlanıyor!

Microsoft güncellemeleri hızlanıyor!

TEKNOLOJİ Haberleri

Microsoft, rakiplerle başa çıkabilmek için Windows için sunduğu güncellemelerin hızını arttırıyor!

Son zamanlarda Microsoft'un en büyük hedeflerinden biri, Windows yazılım güncellemelerinin hızlanması olarak karşımıza çıkıyor. Chrome OS, Android ve iOS gibi rakipleri ile yarışa devam edebilmek için güncelleme ve geliştirme hızını arttırmaya çalışan Microsoft, geçmiş yıllara göre şimdiden büyük oranda hızlanmış durumda. Ayrıca Microsoft iş ilanlarına bakıldığında, işletim sisteminin yayınlanması ve kullanıcılara ulaştırılmasının modernleştirilmesi adına "Windows Mission Control" adlı bir takım kurulmaya çalışıldığı da gözüküyor.

Yeni sistem, bir süredir Microsoft'ta geliştirilmekteydi ve Windows Phone tarafına bakıldığında, işletim sisteminin temel parçalarının ayrı uygulamalara dönüştürülmeye başlandığı ve bu uygulamaların, market aracılığı ile birbirlerinden ayrı güncelleştirilebildiği gözüküyor. Windows 8.1 ve Windows 8.1 Update güncellemeleri ile işletim sisteminin şimdilik kısa olan ömründe şimdiden büyük değişiklikler yaşanmış ve pek çok yeni özellik eklenmiş durumda. Ayrıca Internet Explorer da aylık güncellemelerle pek çok yeni geliştirmeye kavuşmuş durumda. Tabii ki bu güncelleme hızı her hafta güncellenmiş bir Başlangıç menüsü gibi düzenli değil ancak hedefe ulaşmak adına iyi bir başlangıç olduğunu söylemek mümkün.

Ayrıca Windows ile çalıştığını fark etmeyebileceğiniz bir üründe bu güncellemeler inanılmaz bir hıza şimdiden kavuşmuş durumdalar: Xbox One. Microsoft, Xbox One için düzenlenen aylık güncellemeler ile son konsolunun performansını arttırmaya uğraşmakta ancak bir "ön izleme" kullanıcısı iseniz, bu güncelleme hızı daha da artmakta. Xbox One sisteminin geliştirildiği biçim sebebi ile, bir güncelleme hazırlandıktan sonra sadece 2 veya 3 gün içerisinde kullanıcılara sunuluyor ve bir geri bildirim alımına başlanabiliyor.

Xbox One'da yaşanan bu inanılmaz güncelleme hızı, Microsoft'un istediği güncelleme hızına kolaylıkla sahip olabileceğinin bir kanıtı olarak karşımıza çıkıyor. Tabii ki aynı donanıma sahip milyonlarca konsol için güncelleme hazırlamak, neredeyse sayısız donanım kombinasyonuna sahip PC'lere güncelleme hazırlamaktan çok daha kolay. Ancak Microsoft'un bu alanda kazandığı tecrübenin Windows'a yansıtılması ve PC alanında da güncellemelerin hızlandırılması, oldukça yakın gözüküyor.

Chip

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...