Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Facebook geri adım attı, özür diledi

Facebook geri adım attı, özür diledi

TEKNOLOJİ Haberleri

Siteyi gerçek isimleriyle kullanmadıkları gerekçesiyle bazı LGBT bireylerin hesaplarını silen Facebook, geri adım attı ve kullanıcılardan özür dilendi.

Geçtiğimiz haftalarda LGBT bireylerin Facebook hesaplarını kapatma kararı alan şirket, geri adım attı. Sitede gerçek isimlerini kullanmadıkları için alınan bu karara gelen tepkilerin ardından Facebook, hesapları kapatılanlardan özür diledi ve bu uygulamasına son verdi.


1.3 milyar kullanıcısıyla sektörün en büyüğü olan Facebook adına açıklama yapan Chris Cox, şirket adına mağdur olan kullanıcılardan özür diledi. Bu uygulama üzerinde çalışmaya devam ettiklerinin altını çizen Cox, bu süreçte mağdur olan LGBT bireylere kendilerine verdikleri destekten ötürü de teşekkür etti.


Facebook, 'Gerçek isim politikası' adı verilen bir uygulama sebebiyle sitede takma adlarını kullanan bazı LGBT bireylerin hesabını kapatmıştı. Bu uygulama ile sahte hesapların kullanımını engellemeyi hedefleyen Facebook, uzun vadede sitede yer alan sahte hesapları sistemden temizlemeyi amaçlıyor.
Facebook geri adım attı, özür diledi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...