Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

16 bin telefon çalındı!

16 bin telefon çalındı!

TEKNOLOJİ Haberleri

Telefon kayıp ve çalıntı ihbarları bu yıl artış gösterdi. BTK bağlı Bilgi ve İhbar Merkezine bu yılın ilk 6 ayı boyunca 16 bin 602 ihbar geldi.

Bunlardan 13 bin 600'ü kurum tarafından doğrulanan ihbarlar olurken 3 binini ise doğrulanamayan ihbarlar oluşturdu. Geçen yılın ilk 6 aylık bölümünde 15 bin 834 olan kayıp ve çalıntı telefon ihbarları bu yıl yüzde 4,65 oranında az da olsa arttı. Yıl sonuna kadar son beş yılın değerlerine bakıldığında ihbar sayısının 32 binin üstüne çıkması bekleniyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerine göre, geçen yılın ilk altı ayına göre bu yıl çalıntı ve kayıp ihbarlarında yüzde 4,65'lik bir artış yaşandı. nbsp;BTK'nın cep telefonu çalınan vatandaşlar için kurduğu Bilgi ve İhbar Merkezine (BİM) gelen ihbarlar şaşırttı. Çalınan ve kaybolan cep telefonlarının erişime engellenmesi için 24 saat hizmet veren merkez bu yılın Haziran ayı sonuna kadar toplam 16 bin 602 ihbar telefonu aldı.Merkez tarafından doğrulanan ihbar sayısı 13 bin 600 olurken doğrulanmayan ihbar sayısı 3 bin 2 oldu. Bu sayının büyük bir kısmı Nisan-Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleşti. Merkeze bu aylarda toplam 8 bin 881 ihbar geldi. nbsp;
2013'ün ilk altı ayında 15 bin 834 ihbar başvurusu alan Bilgi ve İhbar Merkezi bu yıl 16 bin 602 başvuru aldı.
Öte yandan Bilgi ve İhbar Merkezinin çağrı merkezine gelen çağrılarda düşüş yaşandı.Birçok konuda bilgi alınabilen çağrı merkezine geçen yılın ilk altı ayı 385 bin çağrı alınırken 2014 yılında bu rakam 279 bin 982 çağrıya düştü. Bu verilerle yüzde 27 oranında bir düşüş gerçekleşmiş oldu.
Osman ÇOBANOĞLU / TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...