Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Apple, Google ile yollarını ayırıyor

Apple, Google ile yollarını ayırıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

iOS'un varsayılan arama motoru olan Google'dan Apple vazgeçiyor. Yeni hedef ise Yahoo veya Bing

Geçtiğimiz haftalarda Mozilla'nın Firefox tarayıcısında 5 yıl boyunca varsayılan arama motoru olarak kullanmak için Yahoo ile anlaştığı duyurulmuştu. Bu konu hala tazeliğini korurken bir başka ayrılık haberi geldi. Yeni gelen habere göre Apple, google ile yollarını ayırıyor. Google, 2007 yılından beri iOS'un varsayılan arama motoru olarak kullanılıyordu. Hatta Google, 2010 yılında yaptığı anlaşma ile birlikte bu süreyi 2015 yılına kadar uzatmıştı. Yeni gelen bilgiler ise Apple'ın artık Google ile yola devam etmeyeceğini gösteriyor.

Apple, Safari'de Google arama motoru yerine Bing ya da Yahoo ile anlaşabilir. Bildiğiniz gibi şu anda Bing, Siri'nin varsayılan arama motoru olarak ön plana çıkıyor. Bu yüzden Microsoft'un Apple ile iyi bir ilişkisi bulunuyor. Öte yandan iOS işletim sistemli cihazların miktarı göz önüne alındığında Google'ın varsayılan arama motorundan dolayı kullanıcı kaybı yaşayıp yaşamayacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: TeknolojiOku

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...