Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Skype'ten anlık sesli çeviri hizmeti

Skype'ten anlık sesli çeviri hizmeti

TEKNOLOJİ Haberleri

Skype Translator ön izleme programı sayesinde İngilizce ve İspanyolca konuşanlar birbirleriyle kendi ana dillerini konuşarak yazışma kurabilecek.

Microsoft'un sahibi bulunduğu Skype , bugünden itibaren kişiler arasındaki sesli görüşmelerde tercüme desteği sunacak. İngilizce ve İspanyolca konuşanlar birbirleriyle kendi ana dillerini konuşarak yada yazışarak iletişim sağlayabilecek. Bu özellik kulağa epey bir büyülü benzeri gelse de, arkasında Microsoft araştırma ekibinin seneler süresince sürdürdüğü emekler yatıyor. Skype çatısı altında sunulan diri çeviri desteği dünyada iletişimi değişiklik yapma potansiyelini de içerisinde barındırıyor.
Skype Translator'ın ön seyretme sürümü şu an için yalnız Windows 8.1 ve Windows 10'un ön seyretme sürümlerinde çalışıyor. Serviste İngilizce yada İspanyolca konuşan insanın kelimeleri sesli ve yazılı şekilde karşı tarafa aktarılıyor. Şirket daha ilkin bu özelliğin demosunu gerçekleştirirken İngilizce ve Almanca içinde tercüme gerçekleştirse de, ön izlemede İngilizceye İspanyolca eşlik ediyor. İspanyolca konuşan nüfusun büyüklüğü göz önüne alınınca bu karar kulağa epey bir mantıklı geliyor.
ABD ve Meksika'da sınıflarda kontrol edilen Skype Translator ön izlemesinin bilhassa video konferanslar hakkında mühim bir açığı kapatması bekleniyor. Ön seyretme sürümünün yayınlanmasıyla beraber Skype'ın çeviri desteğini oldukça daha geniş kapsamı geniş bir çerçevede kontrol etmesinin de önü açılıyor. Skype Translator ile 40'ı aşkın lisan için yazılı ileti desteği de sunuluyor. Skype Translator'ın ön izlemesinden yararlanmak için Skype'ın web sitesi vasıtasıyla bir davetiye talebinde bulunmak gerekiyor. MTT1724 kodunu kullandığınız takdirde bu davetiyeye birazcık daha süratli haiz olabileceğinizi belirtmekte yarar var.
KAYNAK: MİLLİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...