Her 5 kişiden 1'i internet kullanmıyor

Her 5 kişiden 1'i internet kullanmıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Yapılan araştırmaya göre Avrupa'da her 5 kişiden 1'i hiç internet kullanmadı

Geniş kapsamlı bir araştırma gerçekleştiren Eurostat, sonuçları açıkladı. Yapılan araştırmaya göre, 16-74 yaş aralığında Avrupalı vatandaşların her beş kişiden birisi şimdiye kadar hiç internet kullanmadı. Araştırmaya katılanların % 18'i "İnternetti en son ne zaman kullandın?" sorusuna "Hiçbir zaman" cevabini verdi.2006 yılında yapılan benzeri bir araştırmada aynı cevabı verenlerin oranı % 48 olarak gerçekleşmişti. Son yıllarda internetten günlü k olarak yararlanan Avrupalıların sayısında iki katın üzerinde (% 31'den % 65'e ) artış kaydedildi. Buna rağmen araştırmaya katılanların üçte birinden fazlası her gün internett kullanmıyor.
Avrupa'nın en yoğun internet kullanan ülkesi İzlanda seçildi. İzlanda'da araştırmaya katılan her yüz kişiden sadece biri internet kullanmıyor ve ayrıca katılanların % 94'ü her gün kullanıyor. İnternet kullanımında Norveç, Danimarka, Lüksemburg ve İngiltere de de oldukça yüksek değerler kaydedildi.
Avrupa'nın "internete en az bağlı" ülkesi Romanya oldu. Romanya'da araştırmaya katılanların % 39'u bir defa bile internete girmemiş. Ortalama değerlerine göre, dünya vatandaşlarının % 40'ı en az ayda bir defa internete giriyor.

Kaynak: RS FM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...