Facebook nasıl açılır, giriş (FACEBOOK'a nasıl girebilirim, Facebook indir)

Facebook nasıl açılır, giriş (FACEBOOK'a nasıl girebilirim, Facebook indir)

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal paylaşım sitesi Facebook a nasıl girebilirim, Facebook'a erişim açıldı. Facebook'a nasıl kayıt olunacağını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook a nasıl girebilirim, Facebook'a erişim açıldı. Facebook'a nasıl kayıt olunacağını haberimizden öğrenebilirsiniz.. Facebook açılmıyor. Sosyal paylaşım sitesi Facebook'a sabah saatlerinden itibaren birçok bölgeden girilemiyor. Erişim engelinin sadece Türkiye'de olmadığı dünya genelinde siteye erişim engeli olduğu öğrenildi. Türkiye'de de özellikle mobil cihazlarda siteye sağlıklı bağlantı yapılamıyor.Sosyal paylaşım sitesi Facebook'a Sabah saatlerinden itibaren birçok bölgeden girilemiyor. Hatanın sadece Türkiye'de olmadığı dünya genelinde sitenin çöktüğü iddia ediliyor. Yurt dışından da çok sayıda Facebook ve Instagram kullanıcısı ağlara bağlanamadıkları yönünde mesajlar atıyor. Facebook'un kapanmasının ardından en çok merak edilen soru ne zaman açılacağı? Dünya genelinde çok sayıda kullanıcı an itibariyle Facebook ve Instagram'a erişmekte sorun yaşıyor. İki dev sosyal ağa da hem Web, hem de mobil uygulamaları üzerinden erişmek şu an itibariyle mümkün değil.


FACEBOOK'A GİRİŞ İÇİN TIKLA nbsp;


Saat 08:10 civarı başlayan bu sorunun sebebi ise herhangi bir şekilde bilinmiyor. Facebook ve Instagram'ın ortak kullandığı sunuculara fiziksel bir zarar verilmiş olabileceği söyleniyor. Yine Facebook'un sahip olduğu WhatsApp'ın kullanımında ise herhangi bir sorun gözlenmedi. Facebook'tan bir açıklama geldiği gibi haberimizi güncelleyeceğiz.Engadget'ın Twitter hesabından verilen bilgiye göre, Facebook ve Instagram haricinde Tinder, AIM ve Hipchat uygulamalarına da erişim sağlanamıyor.
nbsp;Facebook nasıl açılır, giriş (FACEBOOK'a nasıl girebilirim, Facebook indir)


Facebook'ta Peygamber Efendimiz'e hakarete engelleme
Gölbaşı Sulh Ceza Nöbetçi Hakimliği, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, Peygamber Efendimiz'e nbsp;yönelik hakaret içerikli paylaşımlara erişimin engellenmesine karar verdi. Gölbaşı Sulh Ceza Nöbetçi Hakimliği, Cumhuriyet Savcısı Harun Ceylan'ın açtığı soruşturma kapsamında, Facebook'taki, Hazreti Muhammed'e hakaret içeren sayfalara erişimin engellemesine hükmetti.Mahkeme, sayfalara erişimin engellenmesi kararının uygulanmaması halinde, Facebook'a erişimin engellenmesini kararlaştırdı. Karar, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına ve Erişim Sağlayıcıları Birliğine iletildi. nbsp;


Facebook açılmayınca sosyal medya sallandı
nbsp;
RusenTercaner ?@rusentercaner nbsp;
Hayırdır Facebook açılmıyor
nbsp;
Cem Karataş ?@karatascem nbsp;1
Facebook' a erişim engellendi. Sorunun dünya çapında olduğu söyleniyor.
nbsp;
melike_sultan ?@melike_sultan01
facebook ve İnstagram çökmüşş abi bune iş yaa resmen şok..
nbsp;
Naciye Sinem ?@NaciyeSi
Facebook'a girebilen var mıı????????
nbsp;
TC RadyoTucu d ?@RadyoTucu
Facebook çöktü!
Facebook'a şuanda iletişim olmuyor.
nbsp;
goztepeliiiiii ?@1925merve35 nbsp;
Facebook acilmiyo kafayi yicem


nbsp;
HaticeŞeker????? ??? ?@htceseker nbsp;
Facebook sadece bendemi açılmıyor herkestemi


İlk Adım: Bilgisayarınızı Virüs Taramasından Geçirin


Bilgisayarınızı lisanslı sürümü olan bir antivirüs programıyla komple taratın. Bu tarama, girişi ağırlaştıran kimi zararlı yazılımları sisteminizden temizleyerek bilgisayarınızı rahatlatacaktır.


İkinci Adım: Facebook Yavaş Çalışıyor Çözüm Yolu


Facebook'a girişte adres çubuğunda yer alan ve "https://www.facebook….." nbsp; diye başlayan kısmı "http://www.facebook …." yaprak girmeye çalışın. Yani bağlantıda yer alan "S" harfini silerek giriyoruz.


Facebook nasıl açılır , Facebook nasıl alırım , Facebook açmak için ne lazım gibi birçok sorular almaktayız. Hatta çevrenizde bulunan birçok kişiden bu tarz sorular almış ve yardımcı olmuşsunuzdur mutlaka..
Oldukça kolay olan bu işlem için kullanıcılara yardımcı olmak için en kolay şekilde nasıl facebook hesabı açabileceğinizi anlatalım.


Mail hesabınız için oluşturduğunuz şifrenin zorluk derecesine dikkat edin. Doğum tarihi gibi rakamlar yerine biraz daha zor kombinasyonlar belirleyin.Doğrulama kodunu dikkatli bir biçimde okuyun ve onaylama kutucuğuna yazın.
Bütün bilgilerinizi doğru bir şekilde girdiğinizden emin olduktan sonra Hesap oluşturun butonuna basarak e-posta alma işlemini tamamlayın.Görselde gördüğünüz gibi hatalı bir işlem yaptığınız zaman anlık olarak uyarılırsınız. Aşağıdaki görselde gördüğünüz gibi şifremizi onaylama sırasında hata yaptığımız için Bu parolalar eşleşmiyor şeklinde hata aldık. Kullanımda olan bir kullanıcı adı seçtiğiniz zaman "Bu e-posta adresi başka birine ait. Lütfen farklı bir adres deneyin veya şunlardan birini kullanın" , herhangi bir kutucuğu boş geçtiğiniz zaman "Bu bilgi gereklidir" şeklinde uyarılar alırsınız.


Hesabı açtıktan sonra mail hesabınıza otomatik olarak yönlendirileceksiniz. nbsp;Mail hesabını açtıktan sonra başta anlattığımız gibi Facebook sayfasına giriş yaparak almış olduğunuz mail adresini yazarak kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz. nbsp;Facebook hesap açabilmeniz için gerekli bütün işlemleri resimli olarak sizlere anlatmaya çalıştık adım adım uygulayarak kolaylıkla hesabınızı açabileceğinizi düşünüyoruz.


Facebook, insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal paylaşım sitesidir. 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulmuştu. Daha sonra Boston civarındaki okulları da içine alan Facebook, iki ay içerisinde Ivy Ligi okullarının tamamını kapsadı. İlk sene içerisinde de; Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm okullar Facebook'ta mevcuttu. Üyeler önceleri sadece söz konusu okulun e-posta adresiyle (.edu, .ac.uk, vb.) üye olabiliyordu. Daha sonrasında da ağ içine liseler ve bazı büyük şirketler de katıldı. 11 Eylül 2006 tarihinde ise Facebook tüm e-posta adreslerine, bazı yaş sınırlandırmalarıyla açıldı. Kullanıcılar diledikleri ağlara; liseleri, çalışma yerleri ya da yaşadığı yerler itibarıyla katılım gösterebilmektedirler. Ayrıca Facebook, dünyanın en fazla ziyaret edilen sitelerinden biridir.


Alexa istatistiklerine göre Facebook, 31 Ağustos 2014 itibarıyla; Dünya'nın en fazla ziyaret edilen 2. sitesidir.[4] Bunun yanı sıra; Mısır'ın en fazla ziyaret edilen sitesi; ABD, Avustralya, Türkiye, Panama ve Norveç'in 2. en fazla ziyaret edilen sitesi, Kanada, Güney Afrika, Birleşik Krallık ve İsveç'in 3. en fazla ziyaret edilen sitesi, 2012 yılı itibariyle de dünya çapında en çok ziyaret edilen sitedir.[4]


Facebook ismini "paper facebooks"'dan alır. Bu form ABD üniversitelerinde okulların öğrencilerine, öğretmenlere ve çalışanlara doldurduğu onları tanıtan bir formdur.


Facebook'un şu anda 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunmaktadır.


Site, kullanıcılara ücretsizdir ve gelirini afiş, logo reklamlarından ve sponsor gruplarından almaktadır (Nisan 2006'da gelirlerin haftalık 1,5 milyon dolar olduğu öne sürülmüştür). Kullanıcılar profilleri fotoğrafları, ilgi alanları, gizli ya da açık mesajları ve arkadaş grupları sergilemektedir. Profillerin gösterimi sadece arkadaşlara görünecek şekilde veya belli ağların dışındakilere açık olmayacak şekilde sınırlandırılabilir. TechCrunch'a göre; ABD'deki üniversitelerdeki öğrencilerin %85'inin Facebook'ta bir hesabı bulunmakta ve bunların %60'ı her gün bağlanmaktadır. %85 her hafta, %93 her ay bağlananlar arasındadır. Facebook sözcüsü Chris Hughes ise kullanıcıların her gün ortalama 19 dakika Facebook'ta vakit geçirdiğini söylemektedir.




Facebook'un Kurucusu, eski Harvard Üniversitesi Öğrencisi Mark Zuckerberg
13 Mart 2009 itibarıyla Facebook'un yeni arayüzü tüm hesaplarda kullanılmaya başlamıştır. Ancak bu arayüz, kullanıcılar arasında ikilik Bazı kullanıcılar bu arayüzü çok başarılı bulurken, bazı kullanıcılar protesto etmektedir. Facebook yöneticileri ise bu yeni arayüz için ısrar etmektedirler.


Teknik açıdan ise Facebook, web otoriteleri tarafından en başarılı Web 2.0 uygulamalarından biri olarak gösterilmektedir.2006 yılında, MySpace'in News Corporation'a satılmasıyla Facebook'un da satılacağı söylentileri çıkmıştır. Zuckerberg ise Facebook'u satmak istemediğini belirtmiş ve söylentileri yalanlamıştır.İlk teklifin Viacom tarafından 975 milyon dolar olduğu öne sürülürken; Eylül 2006'da Yahoo, 1 milyar dolar teklifte bulunmuştur. Ekim ayında ise; Google, YouTube'u satın aldıktan sonra, Facebook için 2,3 milyar dolar teklifte bulunmuştur.


Facebook yöneticilerinden Peter Thiel ise, Facebook'un iç değerinin 8 milyar dolar olduğunu ve proje gelirlerinin 2015 yılı için 1 milyar dolar olduğunu söylemiştir.


24 Ekim 2007'de Microsoft, Facebook'un %1,6'lık hissesini 240 milyon dolar ödeyerek satın almıştır. Google ve diğer şirketler de benzeri bir yöntemle Facebook hisselerine yönelmektedir.


2008 Ağustos'unda, Facebook'un aylık 100 milyon aktif kullanıcısı vardı. İnsanlar birbirini Facebook'a çağırdı ve bu sayı 7 ayda iki katına çıktı. 2009 Nisanı'nda ise bu sosyal ağın ulaştığı insan sayısı 200 milyondu. 2009 Temmuz'unda ise dört aydan kısa bir sürede Facebook kullanıcı sayısı 50 milyon daha artarak 250 milyona ulaşmıştır.[6]


23 Temmuz 2009'da başlayan bir uygulamayla Facebook'a, Yahoo sitesi içerisinden ulaşma imkânı getirilmiştir.


Fotoğraflar uygulaması ile kullanıcılar kendi aralarında fotoğraflarını, kendilerini ve arkadaşlarını da üzerine etiketleyerek sunabilmektedir. Bazı gizlilik sorunları nedeniyle facebook, fotoğrafların görüntülenmeleri üzerinde bazı sınırlamalar koymuştur. Ağustos 2007 itibariyle; Facebook'ta 31.31 milyar fotoğraf bulunmaktadır, bu da kişi başı 31 fotoğrafa denk gelmektedir. Fotoğraflar herkes tarafından görülebilir, ancak gerekli ayarlamalar yapıldığı takdirde hiçbir kullanıcı tarafından da görülmeyebilir.


Armağanlar
Armağanlar, Facebook'un Şubat 2007 tarihinde yaptığı bir uygulamadır. Kullanıcılar birbirlerine küçük ikonlardan oluşan hediyeler gönderebilmektedir. Bu ikonlar Apple tasarımcısı Susan Kare tarafından tasarlanmaktadır, ve kullanıcılar bu hediyeleri gizli ya da açıkça vermektedir. Kullanıcılar isterse "hediyeler" kutusunu profillerinde de gösterebilir. Kullanıcılar hesaplarının açılmasıyla ücretsiz bir hediye verme hakkına sahiptir; bundan sonraki hediyeler ise 1 dolar ile ücretlendirilmektedir. Hediyelerin %50'si sevgililer gününde verilmektedir.


Bunun yanı sıra, Zachary Allia tarafından geliştirilen "Free Gifts" uygulaması gibi uygulamalarla, ücretsiz olarak da hediye gönderilebilmektedir.


Pazar Yeri
Mayıs 2007 itibarıyla; Facebook Marketplace (Facebook Pazar Yeri) uygulamasıyla; satılık eşyalar, kiralık/satılık ev, işler ve diğerleri olmak üzere bir market ortamı yaratmış ve burada kullanıcıların birbirleriyle alışveriş yapmasını sağlamıştır. Bu hizmetleri ücretsizdir.Facebook'un fotoğraflar uygulamasıyla kullanıcılar kendilerinin ve arkadaşlarının resimlerini paylaşmaktadır. Bu hizmetten özellikle üniversite öğrencileri yararlanmaktadırlar. Birçok öğrenci kitap ve okul eşyalarını facebook dolayısıyla satmaktadırlar. Ayrıca kiralık daireler ve evler de facebook dolayısıyla markete konmuştur.


Dürtmeler
Pokes (Dürtmeler) uygulaması ile bir kullanıcının diğer bir kullanıcıyı dürterek diyalog kurmasını sağlamaktadır. Bazen bu merhaba anlamına gelse de, aynı işi yapan X Me ve SuperPoke gibi facebook uygulamaları da bulunmaktadır. Bu uygulamalar, dürtme işlemini değişik varyasyonlarda yapılmasını sağlamaktadır.


Etkinlikler
Etkinlikler uygulaması ise; kullanıcıların arkadaşlarını belli buluşma oluşturabilir ve diğer kullanıcılar da bu etkinlikler için RSVP'lerini bildirebilirler.


Video
Facebook'un video uygulaması ise; kullanıcıların birbirlerine YouTube ve benzeri sitelerdeki videoları göndermelerinin yanı sıra; özel mesajlar da dahil olmak üzere video kamerasıyla görüntü kaydederek bunu mesaj olarak göndermesini sağlamıştır.


Uygulamalar
24 Mayıs 2007 itibarıyla; Facebook, Facebook Platform adını verdiği altyapısı ile geliştiricilerin Facebook ile etkileşimli uygulamalar yaratmasına olanak sağlamıştır. Uygulamalar, Facebook API ile kolayca geliştirilebilir. 11 Ekim 2007 itibarıyla, facebook'ta 5500 üzerinde uygulama mevcuttur.


Yabancı dil seçeneği
30 Ağustos tarihinden itibaren Çeviriler Uygulaması ile mevcut olan diğer diller Almanca, Çekçe, Basitleştirilmiş Çince, Geleneksel Çince, Hong Kong Çincesi, Danca, Fince, Fransızca, Galce, Felemenkçe, İspanyolca, İsveççe, İtalyanca, Japonca, Katalanca, Korece, Lehçe, Bokmål Norveççesi, Brezilya Portekizcesi, Türkçe, Kürtçe ve Rusça.[8]


Ayrıca her sene 19 Eylül'de kutlanan "Uluslararası Korsan Gibi Konuş Günü"'nü kutlamak için 19 Eylül 2008'de Korsan İngilizcesi seçeneği de mevcut oldu.






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...