Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Facebook sahte hesaplara savaş açtı

/ Kaynak: İHA
Facebook sahte hesaplara savaş açtı

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHA

1,5 milyardan fazla kullanıcısıyla dünyanın en aktif kullanılan sosyal medya ağı olan Facebook, sahte isimle açılmış hesaplara savaş açtı.

Jemma Rogers isimli kullanıcı 2008 yılında "Jemmaroid Von Laalaa" takma ismini kullanarak bir hesap açtı. Herkes tarafından erişilmemek için böyle bir hesap açtığı belirten Rogers'a sosyal medya Facebook hesabını doğrulamasını istedi. 30 yaşındaki Rogers ise Facebook'a sahte fotoğraflı bir banka kartı gönderdi. Facebook kartın ve hesabın sahte olduğunu anlayınca hesabı askıya aldı.


Hesabı askıya alınması üzerine Facebook'a tepki gösteren Rogers şunları söyledi: ' Biliyorum sahte isimle Facebook hesabı açmak çok akıllıca değil. Ama Facebook da saçmaladı. Birçok insan sahte isimle hesap açıyor. 2008 yılından beri olan mesajlarım ve resimlerim yok oldu" açıklamasını yaptı.


Hatırlanacağı üzere Facebook aktif olmayan hesapları kaldırmış özellikle de takipçileri düşen beğeni sayfaları çok olumsuz etkilenmişti.

TEKNOLOJİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...