Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türksat'tan açıklama

/ Kaynak: AA
Türksat'tan açıklama

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Türksat'tan açıklama: 'Türksat AŞ, Azercosmos'la birlikte çalışma hususunda her zaman geçmişe dayalı köklü ve sıcak ilişkiler içinde olmuştur'

Türksat AŞ'den, Azerbaycan'ın ilk uydusunu uzaya göndermeye karar verdiği süreçten bugüne birlikte çalışma hususunda her zaman geçmişe dayalı köklü ve sıcak ilişkiler içinde olunduğu bildirildi.
Türksat AŞ'den yapılan açıklamada, Türkiye gazetesinde "Azeriler Türksat'a Rakip Firma ile Anlaştı" başlığıyla yayımlanan habere dair kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bir açıklama yapma zorunluluğunun doğduğu belirtildi. Türksat AŞ'nin, Azerbaycan'ın ilk uydusunu uzaya göndermeye karar verdiği süreçten bugüne dek birlikte çalışma hususunda her zaman geçmişe dayalı köklü ve sıcak ilişkiler içinde olduğu ifade edildi.
Türksat AŞ'nin bu konuda gerek Azeri uydusunun fırlatılmasından önce gerekse uydunun işletmeye alınmasından sonra Azercosmos'la üst düzey görüşmeler gerçekleştirdiğine işaret edilen açıklamada, iki tarafın da bu görüşmelerde iş birliği alanlarının araştırılması hususunda mutabık kaldığı kaydedildi.
Bu çerçevede 2014 Bakütell Fuarı sırasında Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül'ün Azercosmos tesislerini ziyarette ederek, şirket yöneticileriyle çalışma alanlarının artırılması konusunda görüş birliğine vardığına yer verilen açıklamada, görüşme sonunda Gül'ün, Azercosmos Genel Müdürü (CEO) Rashad Nabiyev'i Türkiye'ye ve şirkete davet ettiği bildirildi.
Bu yıl martta ABD'de gerçekleşen Satellite 2015 Fuarı'nda, Türksat AŞ ve Azercosmos üst düzey yöneticilerinin bir araya geldiğine işaret edilen açıklamada, "Azercosmos Genel Müdürü Nabiyev ile Türksat Genel Müdürü Gül'ün katılımıyla gerçekleşen toplantıda, uydu haberleşme alanında birlikte gerçekleştirilebilecek faaliyetlerin önemi vurgulanarak, yeni iş birliği alanlarının araştırılması hususunda mutabakata varılmıştır. Söz konusu toplantıda, müşterek konularının değerlendirilmesi amacıyla 2015 içinde yeniden bir araya gelme kararı alınmıştır" ifadesi kullanıldı.


TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...