Cep telefonuyla kızamık tespiti

/ Kaynak: İHA
Cep telefonuyla kızamık tespiti

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHA

Yrd. Doç. Dr. Haydar Özkan ve çalışma grubunun yaptığı proje sonucunda kabakulak, kızamık gibi virüsler artık cep telefonuyla tespit edilecek.

Amerika bulunan Kaliforniya Üniversitesi'nde, doktora sonrası çalışma grubu ile birlikte çalışma yapan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Haydar Özkan, kabakulak, kızamık gibi virüslerin ELISA (Enzyme-Linked Immunosorbent Assays) test ölçüm platformundan cep telefonu aracılığıyla tespit edilebileceğini ortaya çıkardı. Elektrik Mühendisliği bölümünde "Cellphone-Based Hand-Held Micro-Plate Reader for Point-of-Care Testing of Enzyme-Linked Immunosorbent Assays" ismiyle yapılan Teletıp alanındaki çalışma, Amerika'nın en prestijli dergilerinden biri olan ACS Nano dergisinde yayımlandı ve çalışmayla ilgili patent başvurusunda bulunuldu.

TEKNOLOJİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...