Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Apple ve Samsung yeni kart üretecek

Apple ve Samsung yeni kart üretecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Kullandığımız operatör firmalarına ait sim kartların olduğu ve simkartları telefonlarımıza takarak kullandığımızı bilmeyen yoktur.

İphone bu sim kartlar'da bir ilki gerçekleştirmiş ve sim kartları küçültme kararı almıştı. Mikro sim kartları piyasaya çıkmış ve akıllı telefonlar artık o sistemle çalışmıştı. Ancak Apple bir takti yaparak kendi İphone telefonları için özel sim kart giriş yerleri yapmıştı. Bu kart olayı her firmanın ve kullanıcıların canını sıktı diyebiliriz. Çünkü sim kart o kadar küçüldüki telefonumuzu garantiye göndersek başka İphone telefonumuz yoksa ortada kalacağız diyebiliriz.
nbsp;
Ancak Apple'nin bu taktiği kendi içerisinde iyi oldu diyebiliriz en azından hem garanti durumu azalmış hemde telefonlarının mecburen İphone almaları gerekmekte. Kendimizden bir örnek verirsek İphone telefonu aldım ve daha önce Samsung kullanıyordum. Telefoncu vasıtasıyla mikro sim olan sim kartımı iyice kırdılar diyebilirim. Yani bu İphone telefonu garantiye göndersem telefonsuz kalıyorum ve telefonu değiştirmek istersem yeni bir İphone telefonu almak zorundayım çünkü bu sim kart İphone telefonlarındna başka telefona olmuyor ve mikro sim'de iyice küçüldüğü artık birleştirilecek olan parçalar kayboldu.
nbsp;
Samsung, Apple'ı tahtından etti!
nbsp;
Ancak diğer firmalar bu durumu sinirler tabiki çünkü Apple bildiğiniz kullanıcıları kendi telefonlarını almaya zorluyor diyebiliriz. Ancak yapacak bir şeyimiz yok ve şimdi Samsung'da Apple birlikte E-Sim kartında ortaklık anlaşmasına katıldı ve telefonların sim kartı olmadan çalışması için teknoliler ve uygulamalar gerçekleştiriyorlar.
nbsp;
Bu teknoloji ile artık telefonumuza sim kartı gerekmeyecek. Bir hat almamız gerekecek ancak hattı telefona takmadanda kullanabileceğiz yapmamız gereken tek şey sadece telefon ile sim kartını eşleştirmek veya uyarlamak olacak. Ülkemizden şuanda sadece Vodafone firması ile görüşen Samsung ve Apple'nin ileride Avea ve Turkcell ilede görüşüp teknolojilerinin tanıtıp gerekli bilgileri alacaklarını düşünüyoruz 2016 yılında bu e-sim olayının ülkemizde gelmesini bekliyoruz. Ancak süre net değil ve değişebilir fakat firmalar çıkartmakda ısrarcılar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...