Truecaller hedef büyüttü

Truecaller hedef büyüttü

TEKNOLOJİ Haberleri

Bilinmeyen numaraların tanımlanması ile istenmeyen numaraların engellenmesini sağlayan Truecaller, Türkiye'de hedef büyüttü.

Bugün itibariyle Türkiye'de 2 milyon, dünya çapında ise 150 milyondan fazla kullanıcı tarafından tercih edilen Truecaller'ın İsveç'teki merkezinde görev yapan CTO'su Umut Alp, hedeflerinin ülkemizdeki kullanıcı sayısını 5 ay içinde 5 katına çıkarmak olduğunu belirtti. Umut Alp, "Truecaller küresel çapta büyük hedeflere sahip bir marka. ABD, Ortadoğu ve Hindistan gibi pazarlarda hızla büyüyoruz. Ama bunun yanı sıra, kısa sürede 2 milyon kullanıcıya ulaştığımız Türkiye pazarındaki gelişmemizi de çok önemli buluyoruz. Bu gelişmeler üzerine Türkiye'deki hedeflerimizi büyüttük. Amacımız yılsonuna dek kullanıcı sayımızı 5 katına çıkarmak ve 10 milyona ulaşmak" dedi. Uygulama sayesinde kullanıcıların rehberde kayıtlı olmasa bile arayan numaranın kime ait olduğunu bildiğini belirten Alp, Truecaller'ın bir diğer faydasının ise tüm dünyada giderek artan bir sorun haline gelen 'spam' aramaları engellemek olduğunu söyledi. Umut Alp, "Yalnızca Türkiye'de spam olarak işaretlenmiş 300 bin telefon numarası bulunuyor ve Truecaller sayesinde her gün dünyada 8 milyondan fazla spam çağrı engelleniyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...