iPhone 7 ne zaman çıkıyor? İşte iPhone 7 özellikleri ve çıkış tarihi

iPhone 7 ne zaman çıkıyor? İşte iPhone 7 özellikleri ve çıkış tarihi

TEKNOLOJİ Haberleri

Merakla beklenen iPhone 7 ne zaman çıkıyor? İşte iPhone 7 çıkış tarihi ve Apple iPhone 7 özellikleri hakkında sızdırılan bilgiler

2015 yılının sonlarına doğru gelecek olan iPhone 7 kamerası hakkında sızan bilgiler şöyle; Üç Boyutlu fotoğraf çekme özelliği: LinX firmasının geliştireceği kamera, 3B efekti vererek fotoğraf çekmemize olanak tanıyor. Böylelikle fotoğraflarda daha canlı ve derinliğe sahip görüntüler yakalayabileceğiz. Bu özellik derinliğin artırılma ve azaltma uygulamalarıyla beraber gelecek ve fotoğrafların işlenmesini kolaylaştıracak.


DSLR seviyesi: çift lensle gelecek olan kamera DSLR kameralarla aynı kalitede fotoğraflar çekmeyi de mümkün kılıyor. Çift lens Sony tarafından üretilecek ancak kameraya montajı yine LinX tarafından montajı yapılacak.
Tasarımı daha yakışıklı olacak; iPhone 7'nin kamera tasarımı son derece farklı olacak. Telefon üzerindeki kamera son derece bütünleşmiş olarak tasarlanıyor. Kasa ve objektif uyumunun son derece modern olacağı da gelen bilgiler arasında.
Apple Watch'un bir özelliği olan Force Touch özellikli retina ekran, Apple iPhone 7'nin de ekran teknolojisi olacak. Force Touch ekran dokunmak ve bastırmak arasındaki farkı algılayabiliyor ve her iki yönteme göre uygulamaları ko ntrol edebiliyor.Yeni tanıtılan MacBook ve Apple Watch'un kullandığı Force Touch ekran teknolojisi, bundan böyle bütün Apple ürünlerinde yer alacak. Bunun anlamı büyük olasılıkla bu sene sonunda tanışacağımız iPhone 7'nin ekranının da Force Touch teknolojisi ile çalışacak olması anlamına da geliyor.
iPhone 7 ne zaman çıkıyor? İşte iPhone 7 özellikleri ve çıkış tarihi
iPhone 6'da olduğu gibi 4.7 inçlik bir ekrana sahip olması beklenen yeni iPhone'un 5GB RAM'e sahip olacağı sıklıkla dile getirilen iddialar arasında. Başka bir söylentiye göre ise yeni akıllı telefonun hafızası, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'tan farklı olmayacak ve ürün, 16, 64 ve 128 GB kapasite seçenekleri ile piyasaya sürülecek. Apple'ın yeni modelinin iOS 9 ya da iOS 10 işletim sistemi ile çalışacağı tahmin edilirken, 2016 yılında tanıtılması bekleniyor.


Force Touch teknoloji ekran üzerine uygulanan parmak kuvveti şiddetini tanımlayarak uygulamaları buna göre yöneten bir teknoloji. Force Touch sert ve yumuşak baskı şiddetlerini değerlendirerek programlandığı şekilde işlemesini sağlıyor.
Örneğin bir mesaj yazarken klavyedeki harfe daha sert basarsak o harfin büyük harfe dönüşmesi gibi temel komutları artık Force Touch ile yapabiliyor olacağız. Apple Watch'ta Force Touch uygulamaları açıp kapamada ve sekmeler arasında gezinmede kullanılıyor.
4 inç ekranlı iPhone 7
Dünya'nın önde gelen teknoloji devi Apple, iPhone 7 ile birlikte bu kez minik boyutlu iPhone bekleyenlerin gönlünü almaya çalışacak gibi gözüküyor. Bu çok yeni bir bilgi değil; çoktandır bu 4 inç ekranlı yeni bir iPhone'un geleceği zaten kulaktan kulağa dolaşıyor. Ama şimdi ortaya atılan yeni iddialar, küçük iPhone'un gerçek olmaya yaklaştığını gösteriyor.
Apple'ın taşeron üreticilerinden ve tedarikçilerinden bir olan AU Optronics'ten sızan bilgilere göre, Apple, 4 inç'lik telefon ekranlarını şimdiden sipariş etmiş durumda. Bu da iPhone 6S ya da en geç iPhone 7 s erisi içinde, mini modellerin de bulunacağını gösteriyor. Sızan verilere göre siparişler, 4 inç, 4.7 inç ve 5.5 inç boyutlarında ekranlar içeriyor. Ancak bir ihtimal de, bu yeni minik telefonun iPhone 6C modeli olabileceği yönünde.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...