Hırsızlar artık kapıdan değil ekrandan giriyor

Hırsızlar artık kapıdan değil ekrandan giriyor

TEKNOLOJİ Haberleri

ESET ve TEB işbirliğiyle yurt çapında düzenlenen Kurumsal Bilgi Güvenliği Toplantıları'nın son durağı Samsun oldu.

ÖMER TEMUR
Toplantıda konuşan Suç Bilimleri Uzmanı İsa Altun, siber hırsızların mekânlara kapıdan değil ekrandan girdiklerini belirterek, "Maalesef bu yöndeki eğilim giderek artıyor. Klasik suçların modası geçiyor" dedi. Altun, hacker'lerin kullanıcıların merakından faydalandıklarını söyledi.
ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu da teknolojiyi aşmakta zorlanan siber suçluların son dönemde çok yoğun şekilde çeşitli oltalama yöntemleriyle insanları kandırmaya çalıştıklarını dile getirdi. Akkoyunlu, şöyle konuştu: "Son dönemde bu konuda en çok karşılaştığımız zararlı program, fidye yazılımı Cryptolocker oldu. Siber suçlular, bu zararlı yazılımı içeren sahte e-fatura ve mesajları, kullanıcılarda merak uyandıracak ve gelen maili doğruluğunu sorgulamadan açılmalarını sağlayacak şekilde tasarlıyorlar. Kargo beklemiyorsunuz ama kargo bilgisi veya adres değişikliği isteği geliyor ya da sizin adınızla oldukça yüksek meblağlı bir GSM faturası karşınıza çıkıyor. Maildeki eklentiyi tıkladığınız anda virüs, bilgisayarınıza bulaşıyor."
TEB İnternet ve Mobil Bankacılık Yöneticisi Gülşah Çavuşovalı ise Türkiye'de artan mobil bankacılık kullanımına dikkat çekti. Türkiye'de mobil bankacılık müşterilerinin geçen yıl iki kat artarak 6.7 milyon kişiye ulaştığını aktaran Çavuşovalı, doğru güvenlik uygulamaları ile dijtal tehditlerden korunmanın mümkün olduğunu söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...