HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Siyasi yönelim de genlerden geliyor'

Kaynak: AA
'Siyasi yönelim de genlerden geliyor'

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Richard P. Ebstein ve ekibinin araştırması, karakter, boy, deri rengi gibi, siyasi görüşlerin de genlerle bağlantılı olabileceğini gösterdi.

Siyasi görüşlerin, ebeveynlerden aktarılmış olabileceği ileri sürüldü.


Singapur Üniversitesi'nden Richard P. Ebstein ve ekibinin araştırması, karakter, boy, deri rengi gibi, siyasi görüşlerin de genlerle bağlantılı olabileceğini gösterdi.


Bilim adamları, Çin'de en baskın olan Han milliyetine mensup 1771 öğrencinin gen haritasını inceledi.


Araştırma, vücutta doğal olarak üretilen, hafıza, öğrenmeyle bağlantılı dopamin kimyasalının iletilmesinde önemli rol oynayan DRD4 adlı genin özellikle kadınların siyasi tercihlerini etkilediğini ortaya koydu. Bilim adamları, taşınan bu genin varyantının (farklı biçimi) siyasi yönelimi etkileyebildiği sonucuna vardı.


Ancak bilim adamları, siyasi görüşlerin çevre ve eğitimden de etkilendiğine dikkati çekerek araştırma sonuçlarının biyolojinin de tercihleri anlamada gözardı edilmemesi gerektiğini gösterdiğini vurguladı.


Daha önce yapılan araştırmalar, siyasi görüş ile kişilik özellikleri arasında bağlantı bulunduğunu göstermişti. nbsp;


Muhafazakar görüşü benimseyenlerin düzenli bir hayat tarzına sahip olduğu, liberallerin ise daha hoşgörülü ve beklenmeyen durumlarla daha kolay baş edebildiği belirlenmişti.


Araştırmanın sonuçları İngiliz "Royal Society" dergisinde yayımlandı.

TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...