Meteor yağmuru çıplak gözle izlendi

Meteor yağmuru çıplak gözle izlendi

TEKNOLOJİ Haberleri

İzmit ilçesi bilim merkezinin bahçesinde astronomi ve gezegenler hakkında bilgilerin verildiği şenliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kocaeli Bilim Merkezi ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Amatör Astronomlar Kulübünce düzenlenen "Gökyüzü Gözlem Şenliği"nde bir araya gelen vatandaşlar, göktaşı yağmurunu izledi, uzmanlardan gök bilimi hakkında bilgi aldı.
GÖKYÜZÜNÜN BİLİMSEL TEMALARINI ANLATTI
İzmit ilçesi bilim merkezinin bahçesinde nbsp;gökyüzü, astronomi, yıldız ve gezegenler hakkında bilgilerin verildiği şenliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kocaeli Bilim Merkezi Genel Koordinatörü Fatma Nur Hüküm, gazetecilere yaptığı açıklamada, şenlik kapsamında her yaştan gökyüzü meraklılarını buluşturarak, gökyüzünün bilimsel temalarını anlattıklarını söyledi.
ÇIPLAK GÖZLE SEYREDİLDİ
Satürn gezegenini gözlemleyeceklerini kaydeden Hüküm, çıplak gözle perseid meteor yağmurunun 13 Ağustos'a kadar gözlemlendiğini belirterek, "Ziyaretçilerimiz göktaşı yağmurunu çıplak gözle seyrettiler, Satürn'ü teleskopla izleme imkanı buldular" diye konuştu.
Şenliğe katılan gök bilim meraklısı Ahmet Şahin, yıldızları çok uzaktan seyrettiğini, ilk defa yakından görme fırsatı yakaladığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Çocuklarımla gök yüzünü izledik ve yıldızları yakından gördük. Renkli bir gece geçirdik. Bunu hayatımız boyunca unutmayacağız. Bize bu imkanı tanıyanlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Gökyüzü Gözlem Şenliği'nin yarın gece sona ereceği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...