Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Muum Cityscape ödülleri 2015 finalinde yarışacak

Muum Cityscape ödülleri 2015 finalinde yarışacak

TEKNOLOJİ Haberleri

MuuM, Cityscape Global Fuarı kapsamında verilen mimarlık ve gayrimenkul ödüllerinde, "Karma Kullanımlı Yapılar" kategorisinde adını finale yazdırdı

Birbirinden farklı ölçeklerde mimari ve iç mimari projelere imza atan MuuM tarafından, yerel bağlamların ışığında ve sürdürülebilir kriterlere uygun olarak tasarlanan Rönesans Mecidiyeköy Ofisi, 8-10 Eylül 2015 tarihleri arasında Dubai'de düzenlenecek olan Cityscape Global Fuarı kapsamında verilen "Cityscape Awards for Architecture 2015"te "Karma Kullanımlı Yapılar" kategorisinde finalde yarışacak.
Gayrimenkul ve mimarlık dünyasının başarılı isimlerini bir araya getiren Cityscape Global Fuarı kapsamında düzenlenen mimarlık ve gayrimenkul ödülleri finalinde yarışacak projeler açıklandı. Dünyanın birçok ülkesinden farklı projelerin başvurduğu ödüllerin kazananı, 6 Eylül 2015'de gerçekleştirilecek sunumların ardından düzenlenecek olan törenle açıklanacak. Ayrıca Rönesans Mecidiyeköy Ofisi'nin de aralarında bulunduğu tüm finalist projeler, fuar boyunca gezilebilecek bir sergi kapsamında katılımcılarla buluşacak.
Muum Cityscape ödülleri 2015 finalinde yarışacak

MuuM tasarımı Rönesans Mecidiyeköy Ofisi, İtalya menşeli mimarlık dergisi The Plan tarafından organize edilen ve dünyanın birçok ülkesinden 500'den fazla projenin katıldığı The Plan Awards 2015'in de finalistleri arasında yer almıştı.
Mecidiyeköy'de, aktif kullanılan ana ulaşım aksı üzerinde konumlanan Rönesans Mecidiyeköy Ofisi, bölgenin yoğunluğu içerisinde nefes alabilen ve yakın çevresindeki yoğun ve düzensiz yapılaşmaya nitelikli alternatif oluşturabilen, iç avlu ve cumba gibi mimari eklentilere sahip bir yapı olarak ele alınmış. Yaklaşık 4000 metrekarelik bir alandaki yükseklik farkları verimli şekilde kullanarak, kentsel peyzajla uyumlu, çevresiyle bütünleşebilen ve hem ofis birimleriyle, hem de sosyal alanlarıyla modern çalışma yaklaşımlarına uygun niteliklerde bir yapı ortaya konmuş. Geleneksel Türk yerel mimarisinin modern bir yorumu olan MuuM tasarımı Rönesans Mecidiyeköy Ofisi'nde, yapıda meydana gelebilecek doğal havalandırma ve ışık olanaklarının zorluğundan yola çıkarak kütlede boşaltmalar yapılmış. Bu şekilde kazanılmış olan iç avlu-bahçe hacmi, ana kütleden yapılan çıkmalarla zenginleştirilmiş ve bu çıkmalar çeşitli mekân kullanım olanakları dahilinde kullanıcılara sosyal alanlar olarak sunulmuş. Yapının iç ve dış mekân ilişkisi fiziksel ve görsel süreklilik içinde birbiriyle bütünleştirilerek, kullanıcı algısının olabildiğince geniş ve ferah tutulmasına çabalanmış. Bu bağlamda da, ofis birimlerinin ve ortak alanların çoğu iç avluya ya da peyzaja yönlendirilmiş. Rönesans Mecidiyeköy Ofisi'nin ofis, ticaret, otopark ve teknik hacimlerden oluşan bina programı oldukça minimal bir plan şemasıyla yorumlanmış. Yapı cephesinde de seçilen kontrast malzemeler, aydınlatma elemanları, güneş kırıcılar ve şeffaf yüzeylerle, hem gündüz, hem de gece ritmik bir etki sağlanmış.
MuuM tasarımı Rönesans Mecidiyeköy Ofisi, doğal ışık ve havalandırmadan maksimum derecede faydalanabilme, yerel malzemelerin yerinde kullanımı gibi birçok özelliği göz önünde tutularak LEED Gold sertifikasına layık görülmüş.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...