Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Windows 10 ile korsan oyuna son

Windows 10 ile korsan oyuna son

TEKNOLOJİ Haberleri

Microsoft'un güncellediği lisans anlaşması, korsan oyunların sonunu getiriyor.

Yaklaşık 50 milyon bilgisayara indirilerek zirveye yükselen Windows 10 işletim sisteminde kullanıcılar artık korsan oyun oynayamayacak. Şirket, Hizmetler Anlaşması'nı korsan oyun ve yetkisiz donanım çevre cihazlarının kullanımını engelleyecek şekilde güncelledi. İlgili bölüm anlaşmanın "Hizmetler veya Yazılımlarda Yapılan Güncelleştirmeler ve Bu Hükümlerde Yapılan Değişiklikler" başlığının 7b maddesinde geçiyor:

7b. Bazen, Hizmetleri kullanmaya devam etmek için yazılım güncelleştirmeleri yapmanız gerekir. Yazılım sürümünüzü otomatik olarak kontrol edebilir ve Hizmetlere erişmenizi, korsan oyunlar oynamanızı veya yetkisiz donanım çevre cihazları kullanmanızı engelleyenler dâhil olmak üzere yazılım güncelleştirmelerini veya yapılandırma güncelleştirmelerini indirebiliriz. Hizmetleri kullanmaya devam etmek için yazılımı güncelleştirmeniz de gerekebilir. Bu tür güncelleştirmeler, kendileriyle birlikte başka hükümler gönderilmedikçe (bu durumda bu başka hükümler geçerli olur), bu Hükümlere tabidir. Microsoft herhangi bir güncelleştirmeyi gerçekleştirmek zorunda değildir ve lisansladığınız yazılıma yönelik sistem sürümünü desteklemeyi taahhüt etmez. nbsp;Microsoft'un yaptığı bu hamle sınır tanımayan korsan kullanım oranları göz önüne alındığında çok da garip görünmüyor. Ancak yeni şart ve koşulların korsan yazılımları bir bütün olarak kapsamak yerine sadece korsan oyun ve yetkisiz donanım çevre cihazlarını içermesi biraz tuhaf görünüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...