Çanakkale ruhu milli oyunda

Çanakkale ruhu milli oyunda

TEKNOLOJİ Haberleri

Adını Çanakkale Savaşı'nın seyrini değiştiren Nusret Mayın Gemisi'nden alan milli mobil oyun gençler arasında revaçta

Osman Çobanoğlu ANKARA
Çanakkale Savaşının seyrini değiştiren Nusret Mayın Gemisi'nin adını taşıyan milli mobil oyun büyük ilgi görüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geliştirilen ve Türk tarihinden izler taşıyan 'NUSRAT'ı cep telefonuna veya tabletine indirenlerin sayısı 800 bini aştı. Android ve IOS platformlarında bulunan ve ücretsiz olarak indirilebilen oyun hem Androit hem IOS uygulama marketlerinde 'en çok tercih edilenler' arasına girdi. Uygulamanın ayrıca hem mobil uygulama indirme marketlerinde hem de sosyal medya ve mail yoluyla 70 binden fazla geri bildirim aldığı belirtildi. Bakanlık kaynakları oyunun amacının tarihimizi gençlere yaşayarak öğretmek ve etkili bir şekilde Çanakkale Mücadelesinin ruhunu yaşatmak olduğunu söyledi.
 OYUNDA NELER VAR? 
Adını Çanakkale Savaşı'nın seyrini değiştiren Nusret Mayın Gemisi'nden alan milli mobil oyunun ilk bölümünde oyuncuların, sınırlı sürede, düşman gemilerine yakalanmadan mayınları döşemesi gerekiyor. Tarihin gerçekleriyle bağlantılı ilerleyen oyunun diğer bölümlerinde sırasıyla 18 Mart Deniz Muharebesi, Tekke Koyu Çıkarması, Kirte Köyü Muharebesi, Arıburnu Çıkarması ve Conk Bayırı mücadeleleri yer alıyor.
Çanakkale ruhu milli oyunda

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...