Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Üç Türk'ten biri her gün Facebook'ta

Üç Türk'ten biri her  gün Facebook'ta

TEKNOLOJİ Haberleri

Haziran 2015 itibariyle Facebook'un günlük aktif kullanıcı sayısı 968 milyona ulaşırken, Türkiye'de bu rakam 26 milyonu buldu

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım platformu Facebook, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin küresel ve yerel kullanıcı sayılarını açıkladı. 2015'in ikinci çeyreğinden itibaren Türkiye'de her ay 39 milyondan fazla kişi Facebook'u ziyaret etti ve bu kişilerin yüzde 85'inden fazlası bunu mobil cihazları aracılığıyla yaptı. Facebook'un Türkiye'deki günlük aktif kullanıcı sayısı ise 26 milyona ulaştı ve bu kişilerin neredeyse yüzde 85'i Facebook'a her gün geri geldi. Haziran 2015 itibarıyla tüm dünyadaki günlük aktif Facebook kullanıcı sayısı yıllık yüzde 17 artış göstererek 968 milyona ulaştı. Artık aylık aktif kullanıcıların yüzde 65'i aynı zamanda günlük aktif Facebook kullanıcısı. Haziran 2015 itibarıyla tüm dünyadaki günlük aktif mobil Facebook kullanıcı sayısı yıllık yüzde 29 artış göstererek ortalama 844 milyona ulaştı. 30 Haziran 2015 itibarıyla tüm dünyadaki aylık aktif Facebook kullanıcı sayısı yıllık yüzde 13 artış göstererek 1.49 milyara ulaştı. Bu rakam, 3 milyar olan dünya internet nüfusunun yarısı anlamına geliyor. Haziran 2015 itibarıyla tüm dünyadaki aylık aktif mobil kullanıcı sayısı yıllık yüzde 23 artış göstererek ortalama 1.31 milyar kişiye ulaştı.
GİRİŞİMCİYE ZİYARET
Facebook ürün yöneticilerinden oluşan bir ekip yakın zamanda Türkiye'ye geldi ve çeşitli yerel girişimcileri ve iş birlikçilerini ziyaret etti. Facebook ekibi; ödeme sistemleri, e-faturalama, oyun, akıllı evler ve seyahat gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren startuplar, çözüm ortakları, kuluçka merkezleri ve girişim şirketleri ile çeşitli toplantılar yaptı ve ürün gelişimi ve örnek çalışmalar ile ilgili tavsiyelerini paylaştı. Türkiye'yi ziyaret eden ekipte yer alan Facebook Ürün Yöneticisi Zack Hendlin, Türkiye'nin hızla büyüyen, ilham verici bir ekosisteme sahip olduğunu belirterek, “Ziyaretimiz süresince girişimciler ile fikir alışverişinde bulunduk ve nasıl daha iyi ürünler geliştirebiliriz konusunda önerilerini dinledik” dedi.
İNTERNETİ OLANLARIN YÜZDE 88'İ FACEBOOK'TA

E-marketer'a göre Türkiye'de interneti olan insanların sayısı 44 milyonun üzerinde. Bu, Türkiye'de interneti olan insanların  yüzde 88'inden fazlasının Facebook'ta olduğu anlamına geliyor. Türkiye'de insanların yüzde 65'i her gün Facebook'a geri geliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...