Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

WhatsApp'ta büyük açık

WhatsApp'ta büyük açık

TEKNOLOJİ Haberleri

Mesajlaşma uygulamasını web'e entegre eden WhatsApp'ın, bu platformda milyonlarca kullanıcısını zora sokabilecek bir açığa sahip olduğu ortaya çıktı

Ortaya çıktıktan 6 gün sonra kapatılan sistem açığı sayesinde yaklaşık 200 milyon kişinin kısa süreliğine de olsa hacker'ların saldırısına açık bir konuma geldiğini belirten Check Point güvenlik araştırmacısı Kasif Dekel, bu açık sayesinde PC'lere zararlı yazılım ve virüs bulaştırmanın mümkün olduğunu iddia etti. 
Dekel'e göre, virüs kullanıcıların vCar'lar ile kullanıcı detaylarını göndermelerine izin veren bir dosyayı taklit ediyor ve vCar'a benzeyen dosyayı açan kullanıcının bilgisayarına virüs bulaşmış oluyor. 
Dekel'e göre, söz konusu açık sayesinde hacker'ların bir kullanıcının bilgisayarına zarar vermesi için ihtiyacı olan tek şey o kişinin WhatsApp'ı kullandığı telefon numarası.
Söz konusu açık WhatsApp tarafından kapatılmış olsa da bu sistem açığından dolayı kaç kullanıcının etkilendiği hala netlik kazanmış değil. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...