Mühendislik ve bilişime dair yenilikler İstanbul'da tanıtılacak

/ Kaynak: İHA
Mühendislik ve bilişime dair yenilikler İstanbul'da tanıtılacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHA

'Uluslararası Mühendislik Ve Bilişim Konferansı (İCEMİS)' 24-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek.

Başta haberleşme uygulamaları ve güvenliği ile eğitim teknolojileri konularının konuşulacağı 'Uluslararası Mühendislik Ve Bilişim Konferansı (İCEMİS)' 24-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek. Pek çok farklı ülkeden seçilerek gelen bilim insanının 150 tane sunum gerçekleştireceği konferansın ev sahipliğini İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi yapacak. Amerika kuruluşu olan ACM'nin onayladığı, Uluslararası Araştırmacılar Birliği'nin düzenlediği konferansa katılacak bazı isimler Japonya'dan Prof. Massaki Kurosu, Hindistan'dan Prof. Mukesh Mohania ile İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nin öğretim üyelerinden, Prof. Dr. Emre Alkin, Doç. Dr. Oğuz Bayat, Doç. Dr. Onur Bakır, Yrd. Doç. Dr. Akıner Tüzüner, Yrd. Doç. Dr. Tuğçe Ballı olacak. Alanlarında uzman 150 bilim insanının gerçekleştireceği sunumlarda, kablosuz ağ trafiği optimizasyonu, karar verme teknikleri, rüzgar enerjisi hesaplamaları, web uygulamaları gelişmeleri, bulut teknolojisi ve büyük veri gibi konulara yer verilecek. Konferansla ilgili bilgi veren İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Oğuz Bayat, eğitim teknolojileri ve bilgisayarlı eğitim destekli alt yapıların geliştirilmeleri hakkında konuşulacağını söyledi. Bunların yanı sıra haberleşme ve haberleşme uygulamaları ile güvenlikleri konularında görüşmeler de olacağını ifade eden Bayat, ''Bu araştırma konferansı içerisinde veri yapıları ve veri madenleri sistemlerinin geniş bir kapsamı olacak. Daha sonra ise hesaplama teknikleri dediğimiz çalışmalar sunulacak'' dedi.


'SEÇİLMİŞ' 150 SUNUM
Dünyanın birçok yerinden bildiri adlıklarını söyleyen Doç. Dr. Oğuz Bayat, ''Düzenleme kurulumuz bunları inceledi ve 150 tane sunumun yapılmasına karar verdi. Japonya'dan, Amerika'dan, Orta Doğu ve Uzak Doğu ülkelerinden başvurular aldık. Sunumları seçilen bilim adamlarını davet ettik. Onlar da sunumlarını gerçekleştirmek için birkaç gün içerisinde üniversitemizde olacaklar'' dedi.


'PATENTİNİ ALDIĞIMIZ BİR ÇALIŞMAYAI İLK KEZ SUNACAĞIZ'
Günümüzde telefon ve tabletler yoluyla pek çok uygulama kullanıldığını belirten Bayat, bu uygulamaların her birinin veri hızı ile yapılarının farklı olduğuna dikkat çekti. ''Baz istasyonları veya sağlayıcı firmalar bunu tam anlamıyla eski parametrelerle ve eski istediğimiz yapılarla sağlayamıyorlar. Dolayısıyla biz matematiksel bir gelişme sağlayıp hem her kullanıcının istediği veriye istediği zaman ulaştırmayı hem de bu verinin daha hızlı bir şekilde ulaşmasının yollarına baktık ve bu problemi çözdük'' diyen Bayat yaptıkları çalışmanın dünya çapında patentini aldıklarını ve bu konferansta ilk kez sunacaklarını dile getirdi.


KONFERASIN KAZANIMLARI NELER OLACAK?
Konferansın sonunda katılımcıların ne gibi kazanımlar elde edeceğine de değinen Doç. Dr. Oğuz Bayat, ''Uluslararası arenada 150 tane güncel konuya çözüm bulmuş bilim adamının bir araya gelmesi hem kendi alanlarında yaptığı çalışmaları sunup bu konular hakkında geri dönüşler almalarını hem de çalışmalarını ön plana çıkarmalarını sağlayacak'' dedi. Birlikte yapılacak çalışmalar sonucunda ortak ürünlerin ortaya çıkacağını ifade eden Bayat, ''Üniversitemizin hocalarının da entegre olduğu bu yapı hem ülkemiz hem üniversitemiz açısından oldukça yararlı olacak'' diye konuştu.


PROBLEMLERİN HEM TEORİK HEM PRATİK ÇÖZÜMLERİ SAHADA UYGULANACAK
Şirket bazında yapılan teknolojilere çok fazla ilgi olduğunu söyleyen Bayat, ''Günümüzde hocalarımız sahadaki problemlere çözüm bulmaya çalışıyorlar. Sadece teori değil işin pratik kısmını da sahada uygulamak istiyorlar'' ifadelerinde bulundu. Bu konferansı herkes için iyi bir fırsat olarak değerlendiren Bayat, hem yurtiçinden hem de yurtdışından firmaların temsilcilerinin sunumlar gerçekleştireceğini belirtti. Katılımcıların bu bilgileri kendi araştırmalarında veya yeni oluşturulacak araştırmalarda değerlendirmelerini tavsiye eden Bayat, yapılan araştırmaların böylece daha ön plana çıkma şansı olacağını dile getirdi.

TEKNOLOJİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...