İnternet üzerinden 4K yayın başlıyor

İnternet üzerinden 4K yayın başlıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Digiturk, Türkiye'de ilk defa Samsung UHD Gate by Digiturk Play servisi ile UHD (4K) içerikleri UHD TV'ler üzerinden kullanıcılarla online buluşturuyor

ÖMER TEMUR
Samsung ve Digiturk 4K yayın konusunda iş birliğine gitti. İş birliği kapsamında Samsung UHD TV sahibi Digiturk müşterileri Samsung UHD Gate by Digiturk Play uygulaması üzerinden online 4K yayını izleyebilecek. Digiturk IT Genel Müdür Yardımcısı Hatice Memigüven, 4K yayınına ilk defa 2013 yılında başladıklarını 2014 yılında ise ilk canlı yayınlarını gerçekleştirdiklerini belirterek, Samsugn ile iş birliğiyle bunu bir adım daha ileri taşıdıklarını söyledi. Projenin bir yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade eden Memigüven, “Bugün geldiğimiz noktada Samsung UHD TV'ler için internet üzerinden 4K içerik sağlıyoruz. Buradan bir müjdeyi paylaşmak isterim, 2016 yılının başında Lig TV'de haftada 1 maçı 4K kalitesiyle yayınlamaya başlıyoruz. İlk aşamada 4K uyumlu kutularımızı ticari müşterilerimize sunacağız. 2016'nın ikinci yarısından itibaren de 4K yayını bireysel kullanıcılarımız ile buluşturmayı hedefliyoruz. Digiturk'ün 4K yayıncılığını 30 kişilik ekibimizin yoğun gayretleri ile yüzde yüz yerli mühendislik ve teknoloji ile geliştiriyoruz” dedi. Yayınları sıkıştırılmış olarak ulaştıracaklarını anlatan Memigüven 5 Mbps ve üzerinde internet hızına sahip olan herkesin bu yayınları rahatlıkla izleyebileceğini söyledi. Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Direktörü Hüseyin Erel de hızla yaygınlaşan UHD içeriğin kısa süre içerisinde bir dünya standardı olmasını beklediklerini belirterek, "Samsung olarak Türkiye'de hızla artan UHD (4K) talebine yenilikçi, yüksek kaliteli televizyonlarımızla cevap veriyoruz. Türkiye'deki tüm Samsung UHD TV'ler RGB panel ile tüketicilere gerçek 4K deneyimini yaşatırken, özellikle giriş seviyesinde bazı markaların tüketicilere 4K diyerek 3K televizyonlar satmaya çalışıyorlar. 4K içeriklerin yaygınlaşmasıyla birlikte Türk tüketicileri, 3K televizyonlar nedeniyle düşük kaliteyle karşılaşmamaları için uyarıyoruz” diye konuştu
Samsung UHD TV sahipleri Türkiye'nin ilk belgesel kanalı İZ TV'nin tamamı UHD olan 15 bölümlük belgesel kuşağını izleme şansına kavuşacak. Ayrıca global stüdyolara ait UHD içeriklere de kullanıcılar uygulama aracılığıyla ulaşacabilecek.
Bu logo yoksa almayın 
İnternet üzerinden 4K yayın başlıyor
Türkiye'nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ülkelerde düşük fiyatlı 4K çözünürlük vaat eden 3K televizyonlar, tüketicilerin aklını karıştırıyor. Aldığınız televizyonun 4K'ya uyumlu olduğunu anlamanız için ilk yapılması gereken televizyonda bulunan panelin RGB olmasına ve bağımsız Digital Europe UHD Logo kullanım sertifikasının olmasına dikkat edilmeli. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...