Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ergün: Uydu fırlatma rampasını da 10 yılda yaparız

Ergün: Uydu fırlatma rampasını da 10 yılda yaparız

TEKNOLOJİ Haberleri

Eski Sanayi Bakanı Nihat Ergün, kendi uydularını yapmaya başlayan Türkiye'nin, on yıla kalmadan kendi uydu fırlatma teknolojisine sahip olacağını söyledi

Osman Çobanoğlu ANKARA
Server Vakfı'nın bir programına katılan Nihat Ergün, uydu teknolojisi konusunda şunları söyledi: “Türkiye savunma sanayinde kendi ihtiyaçlarını karşılama  konusunda son 10, 15 yılda çok büyük mesafe aldı. Bu, en kolay olanlardan başlanarak yapılan bir ilerleme. Şimdi sıra zor olanlara geldi. Bir tanesi uydu yapımı. Türkiye eskiden uydu yapıp uzaydan kendi fotoğrafını bile çekemezdi. Ülkemizin fotoğrafını başkasına çektirirdik. Şimdi gözlem uydularını yapabilen ülkelerden bir tanesiyiz. Göktürk 2 uydusunu tamamen bizim mühendislerimiz yaptı. Uydu fırlatma teknolojisini de yapmamız lazım. On yıla varmaz, Türkiye bu konuda da kendisine yeten ülkelerden olur.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...