Apple'ın fiyakasını, 50 lira ile bozdu

Apple'ın fiyakasını, 50 lira ile bozdu

TEKNOLOJİ Haberleri

Türklere kurduğu 'randevu sistemi' ile adeta işkence çektiren Apple, iş bitirici bir aracıya teslim oldu.

Dünya markası Apple Türkiye'de cihazı bozuk müşterilerine işkence gibi bir sistem başlattı. Gece yarısı sadece iki dakika çalışan randevu sistemine ulaşamayanlar aylarca bozuk ürünlerini tamir ettiremiyor. Ama bu sistemi iş bitirici bir aracı çökertti. Üstelik 50 liraya.
İşte o hikaye
Türklere kurduğu 'randevu sistemi' ile adeta işkence çektiren, Apple iş bitirici bir aracıya teslim oldu. Nasıl mı? Önce size biraz sistemi anlatalım: Türkiye'de binlerce ürün satıp para kazanan Apple satış sonrası ortadan kayboluyor. Aldığınız ürün bozulursa yandınız. Çünkü bozuk telefonunuzu ya da bilgisayarınızı götürüp Apple'nin Zincirlikuyu'daki merkezine bırakamıyorsunuz. Randevu almanız gerekiyor. Buraya kadar her şey normal gibi. Ama randevu sistemi çok farklı çalışıyor. Öncelikle online olmanız şart. Ancak gece 00:00'da aktif olan online sistemde işlem için zamanınız sadece 2 dakika. O arada binlerce kişi hücum ettiği için size gün verilemiyor. 


TANIDIKLAR VARSA... 
Başarılı olsanız bile verilen tarih haftalar sonrasını buluyor. İçeride çalışan bir tanıdık varsa işinizin daha kolay hallolduğu yönünde söylentiler de bulunuyor. Avukatlar bu sistemin 'Tüketici Kanunu'na göre dava konusu yapılabileceğini de açıklamışlardı. Vatandaş binlerce lira verip aldığı telefonunu tamir ettirebilmek ya da garanti kapsamında yeniletmek için mahkeme kapılarında sürünedursun, bir iş bitirici çözümü buldu bile. Olay İstanbul'da gerçekleşti. Okurumuz sistem arızası olan, yani kendi isteği dışında bozulan iphone marka telefonunu tamir ettirmek için Apple'a ulaşmak istedi. Tabi karşısına randevu sistemi çıktı. Aylarca uğraşmasına rağmen randevu verilmedi. Bu arada telefonunu kullanamadı mağdur oldu. Bir gün İstanbul'un büyük bir semtindeki 'teknik servis' tabelasına rastladı. Buradaki yetkili cihazını birkaç günde tamir ettirebileceğini, sadece 50 lira ücret vermesi gerektiğini söylediğinde sevinçten havaya uçtu. Gerçektende bozulan telefonu birkaç gün sonra yenilenmiş olarak teslim edildi. Aylardır çektiği eziyet bitmişti. Apple'dan randevu alamayanlara duyurulur.

Takvim

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...