Domain Tescilinizi Yaptırdınız mı?

Domain Tescilinizi Yaptırdınız mı?

TEKNOLOJİ Haberleri

Yeni bir alan adı sahibi olmadan hemen önce, satın almak istediğiniz domain adresinin daha önce tescil edilip edilmediğini öğrenmelisiniz.

Yeni bir alan adı sahibi olmadan hemen önce, satın almak istediğiniz domain adresinin daha önce tescil edilip edilmediğini öğrenmelisiniz. Bunun için domain sorgulama sayfasına girerek kayıt etmek istediğiniz alan adının sorgusunu yapabilirsiniz. Satın almak istediğiniz alan adını yazıp, istediğiniz uzantıyı veya uzantıları seçtikten sonra sorgula butonuna basarak alan adının müsait olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Eğer birden fazla alan adı sorgulama işlemi yapacaksanız toplu domain sorgulama sayfasından dilediğiniz kadar alan adının sorgulamasını çok hızlı ve ücretsiz bir şekilde yapabilirsiniz.

Bir alan adının daha önce hangi kişi veya kurum tarafından tescil edildiğini öğrenmek istiyorsanız whois domain sorgulama servislerini kullanmalısınız. Burada sorgulama yaptığınız domain adresini tescil eden kişiye ait bilgiler yer almaktadır. Eğer izin verilmişse tüm iletişim bilgilerine sahip olabilirsiniz. Bu servis genelde site sahiplerine ulaşmak için kullanılmaktadır. Markanız veya ürününüz hakkında telif hakkı ihlalinde bulunan web sitelerine daha hızlı ulaşabilir ve içeriğin kaldırılmasını talep edebilirsiniz. Bunun yanı sıra reklam anlaşmaları veya çeşitli ortaklıklar yapmak isteyen kişiler için de o web sitesi sahibine ulaşmak için hızlı bir yöntem olabilmektedir.

Alan adı sorgulaması yaparken dikkat etmeniz gereken bazı kurallar var. Örneğin; alan adınızda noktalama işareti yer alamaz. Böyle bir alan adını tescil etmeniz veya sorgulama yapmanız mümkün olmayacaktır. Daha önceki yıllarda Türkçe harfler ile ilgili de aynı kural vardı. Türkçe karakterli bir domain sahibi olamıyorduk ama artık bu da mümkün. Alan adınızda Türkçe harfler olan ğ,ü,ş,ç,o,ö,ı gibi seslerini kullanarak domain tescil edebilirsiniz. En önemli unsurlardan biri de alan adınız ile web sitenizin uyumlu olmasıdır. Bir ziyaretçi sizin domain adresinizi gördüğünde site içeriğiniz hakkında bir fikri olmalı. Bir haber sitesiyseniz site adresinizde haber kelimesine yer vermelisiniz.

İlandır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...