Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dev satın alma gerçek oluyor

Dev satın alma gerçek oluyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Toshiba ve Sony arasında yaşanması muhtemel, büyük bir satın alma gerçek olmak üzere!

Bloomberg'in, Japan Times'ın ve Reuters'ın kaynaklarının söylediğine göre Toshiba'nın, kaynak sağlamak için kamera sensörü iş bölümünü (tam olarak üretim fabrikasını) Sony'ye 165 milyon dolara satması bekleniyor. Henüz iki firma da durumu onaylamış değil ancak anlaşıldığı kadarıyla, görüşmelerde yakın bir zamanda resmi bir açıklamaya ulaşılabilecek kadar ilerlenmiş durumda. Bu satış işlemi, Toshiba için bir çağın bitimini işaret edebilir ancak iki firmanın geçmişlerine bakıldığında, bu satışın büyük bir sürpriz olduğu söylenemez.


Toshiba, sensörleri için önemli müşterilere sahip ancak Sony'nin yanında bu iş alanı çok küçük kalıyor. Başka bir deyiş ile firmanın bu satış ile büyük bir kayba uğradığı söylenemez. Bunun yanı sıra Sony, sensör bölümünü henüz ayrı bir firma haline dönüştürmüş durumda. Bu bölüm, sadece kamera sensörleri için bir toplanma alanı olarak yer almamakta. Hem Apple hem de Samsung firmanın sensörlerini kullanmakta ancak bu yeni firmanın kanıtlaması gereken çok şey bulunmakta.


Eğer Sony, Toshiba'nın sensör işini satın alırsa, listenin üstünde kalmak için ihtiyacı olan kapasite artışına da kavuşabilir...


Kaynak: Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...