Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Google, Android destekli yeni sistemini PC'ye getiriyor

Google, Android destekli yeni sistemini PC'ye getiriyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Google, "yepyeni bir sistem işleyişi" düşüncesinde olabilir.

Google, önümüzdeki dönemde Chromebook'larda dikkat çekici bir değişikliğe imza atabilir. Zira The Wall Street Journal'da yer alan bilgiler, firmanın Android ile Chrome OS işletim sistemini birleştirmek için çalışmalar yaptığı yönünde. Google mühendisleri, bu konu üzerine 2 yıldır çalışmalar yürütüyor ve yakında yepyeni bir duyuru gelebilir.


Söylenenler, bu yeni işletim sisteminin Chromebook'lar dışında, diğer PC'lerde de çalışabileceği yönünde. Böylelikle Google, PC pazarında daha ciddi olarak rol alabilir. Ve tabii ki PC'lere yönelik bir hamle demek, Google Play Store'un akıllı telefonlar ve tabletlerin yanında PC'den de erişilebilir ve uygulamaların kullanılabilir olacağı anlamını taşıyabilir.


Henüz net bir tarih yok ama firma, 2016 yılında bu yeni fikrin ilk aşamalarını görücüye çıkarabilir. Kapsamlı bir tanıtım ve çıkış için de 2017 yılından bahsediliyor.


Ve bu arada, bu yepyeni işletim sisteminin akıllı telefonlarda da kullanılma ihtimalini düşününce, Google'ın da diğer birçok teknoloji devi gibi güncel olarak "bir işletim sistemiyle büyük bir cihaz ailesi" kurma düşüncesi olabilir.


Kaynak: TeknoKulis

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...