Facebook'un tartışılan özelliğine güncelleme

Facebook'un tartışılan özelliğine güncelleme

TEKNOLOJİ Haberleri

Facebook yeni güncellemesiyle 'gerçek isim' kullanmayanları zor duruma sokmaya hazırlanıyor

Facebook, bir süredir kullanıcılarına "gerçek isim" kullanmaları konusunda uyarılarda bulunuyor ve aksi davranışlarda bulunan hesapları ya askıya alıyor ya da tamamen kapatıyor. Facebook, gerçek hayatta hangi ismi kullanıyorsanız sosyal medyada da onu kullanmanızı istiyor. Böylelikle daha sağlıklı iletişimler kurabileceğiniz ve Facebook'ta güvenle yol alabileceğinizi bildiriyor.


Bu kuralın yürürlüğe girmesinin ardından oldukça fazla kullanıcıdan tepki mesajları alan Facebook, bu politikasında düzenlemelere gideceğini duyurdu. Fortune'da yer alan bilgilere göre, bazı kullanıcıların isimlerini Facebook'ta doğrulamak (verify) için çok çaba harcadığını ve bunun can sıkıcı olduğunu belirten yetkililer, insanların gerçek isimlerini Facebook'ta doğrulamak için daha kolay bir süreç hazırladıklarını bildiriyor. Böylece diğer kişiler de böyle hesapları "Bu kişi sahte" diyerek rahatlıkla şikayet edemeyecek. Bu yeni güncellemenin aralık ayı gibi gelmesi muhtemel.


Kaynak: TeknoKulis

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...