İzmir'de 'uyku teknolojileri istasyonu' kurulacak

/ Kaynak: AA
İzmir'de 'uyku teknolojileri istasyonu' kurulacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

DEÜ ile Uluslararası Uyku Bilimleri ve Teknoloji Örgütü arasında, uyku araştırmalarına ilişkin istasyon kurulması için protokol imzalandı.

Dokuz Eylül Üniversitesince (DEÜ) hayata geçirilen İzmir Sağlık Teknolojileri Geliştiricisi ve Hızlandırıcısı (Bioİzmir) projesi kapsamında, uyku araştırmalarına ilişkin istasyon kurulacak.


Proje kapsamında, DEÜ ile Uluslararası Uyku Bilimleri ve Teknoloji Örgütü (ISSTA) arasında, uyku teknolojileri istasyonu kurulması amacıyla protokol imzalandı. Protokole, ISSTA Başkanı Thomas Penzel ile Bioizmir Proje Koordinatörü Adile Öniz imza attı.


Uykuya dair ürünler tasarlanacak
DEÜ Rektör Yardımcısı ve DEPARK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Özgören, Türkiye'nin ilk sağlık teknoparkı bünyesindeki çalışmalara hız verdiklerini belirtti. 


Bioİzmir projesinin amacının "İzmir'den sağlık teknolojisi ürünü çıkarmak, bu ürünleri dünyaya tanıtabilmek" olduğunu dile getiren Özgören, "Hedefimiz büyük. Bu hedefin ilk adımı olarak ISSTA'nın İzmir'deki ilk araştırma ve kuluçkalama istasyonunu açacağız. Kaliforniya, Berlin ve Tayvan'da da diğer istasyonların açılması planlanıyor. Biz bu projenin öncülüğünü yapacağız" dedi.

TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...