Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Alırken görmek gerek ama online alışveriş de kolay

Alırken görmek gerek ama online alışveriş de kolay

TEKNOLOJİ Haberleri

Online alışveriş son birkaç yıldır hayatımıza daha çok girdi. Tuzdan makarnaya, ayakkabıdan bilgisayara kadar...

CANAN ERASLAN

Online alışveriş son birkaç yıldır hayatımıza daha çok girdi. Tuzdan makarnaya, ayakkabıdan bilgisayara kadar... Parayla alınabilen ama online alışverişte olmayan bir ürün yok neredeyse... Birçoğumuz “görmeden almam” diye diretse de, online alışveriş her geçen gün daha fazla alan kaplıyor hayatımızda... Artık havalar da soğuduğuna göre, evden çıkmak istemediğimizde imdadımıza sanal mağazalar yetişecek. Madem bir anlamda mecburiyet doğdu, en güvenli alışverişi yapmak için dikkat etmek şart... Fiyat karşılaştırma sitesi Bilio.com'un Genel Müdürü Can Günay, internetten güvenli alışverişin şartlarını şöyle özetliyor:
? En çok dikkat etmemiz gereken şey, sitenin SSL sertifikası olması. Bu sertifika varsa, 3D güvenlik şifresi ile alışveriş yaptıysanız güvendesiniz. Bu yöntemi kullandıysanız, ürün elinize geçmese dahi bankanız aracılığıyla hakkınızı arayabilirsiniz.
? Alışveriş yapmak istediğiniz mağazayı önce arama kanallarından araştırın, şikâyet ve yorumları okuyun, fiyat karşılaştırma sitelerine göz atın.
? Siteden alışveriş yapmadan önce telefonla aramaya özen gösterin. Mesai saatlerinde ulaşamadığınız şirketten alışveriş yapmayın.
? Bir sitede birçok ödeme yöntemi yerine, sadece kapıda ödeme seçeneği varsa, kandırma ihtimali çok yüksektir.
? Sanal POS oluşturmaya dikkat edin. Yüksek limitli kartınızı kullanmamaya özen gösterin.
? 3 bin liralık telefon 200 liraya olmaz, dikkat!
? Ödeme ekranında http:// yerine https:// yazması önemli. SSL sertifikasına da dikkat edin.
? İnternet kafe gibi ortak kullanılan bilgisayarlarla, Wi-Fi alanlarında alışverişten kaçının.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...