Fallout 4 satış rekoru kırdı

Fallout 4 satış rekoru kırdı

TEKNOLOJİ Haberleri

Uzun zamandır beklenen RPG oyunu Fallout 4 piyasaya çıktığı günden beri gündemi çeşitli konularla meşgul etmeyi başardı.

İncelemeler, konsollardaki performans durumu, Steam'deki en çok oynanan oyunları listesine girişi gibi konuların ardından satış rakamlarıyla da konuşalacak gibi görünüyor.
Fallout 4 Satış Rekoru Kırdı
Oyun sektöründeki dikkat çeken oyunların ilk gün satışları hep merak edilen detaylar arasında yer almıştır. Fallout 4 oyunu da, satışa çıktığı ilk gün 12 milyon adet dağıtıldı ve 750 milyon dolar gibi bir satış rakamı ortaya çıktı. Bethesda ise disk bazlı satışlardan olduğu gibi Xbox,Playstation ve PC için hazırlanan dijital mağaza satışlarından da sorumlu.


Yapılan 12 milyon kopyalık dağtımın ise ne kadarının mağazalarda satıldığı ile ilgili rakam açıklanmasa da milyonlarca olduğu tahmin ediliyor.  Büyük mağazaların raporlarına göre 2015 yılının en çok önsipariş alana oyunu olmayı da başaran Fallout 4'ün koleksiyoncu sürümü olan The Pip-Boy Edition sürümü de oyun tarihin en hızlı satılan koleksiyoncu sürümü olmayı başardı.


The Elder Scrolls V Skyrim oyunu da 48 saatlik süre içinde 7 milyon kopyası dağıtılmayı başarmıştı ve bu sürede 3.5 milyon kopyası da satılmıştı. 2014 yılında Bethesda tarafından verilen sayı ise 20 milyon satışı işaret ediyor.


Fallout 4'ün de 1 senelik süre sonunda çok büyük satış rakamına ulaşacağına kesin gözüyle bakılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...