Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mesajla gelen bu linke sakın tıklamayın

/ Kaynak: İHA
Mesajla gelen bu linke sakın tıklamayın

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHA

Cep telefonlarına gelen 'Hesabınızdan şüpheli para çekilmiştir, iptal için gönderilen linke tıklayın' mesajının yeni dolandırıcılık yöntemi olduğunu duyuruldu.

Türkiye genelinde hemen her gün bir kişi cep telefonu dolandırıcılarına paralarını kaptırırken, yeni bir dolandırıcılık uygulaması ise cep telefonlarına mesaj olarak gelmeye başladı. İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise bu dolandırıcılık yöntemini fotoğraflı olarak sosyal paylaşım sitesindeki profilinden paylaşarak uyarıda bulundu. Dolandırıcılık yönteminin fotoğrafını koyan Uzunkaya, fotoğraf üzerine; "Lütfen..! Bu vb. uyarılarda kesinlikle hesap bilgilerinizi girmeyin. Hesabınız varsa doğrudan bankanızla temas kurun. Lütfen..! Bu uyarıyı tüm tanıdık, dost, arkadaş, vb. irtibatlarınızla paylaşın...' notunu yazdı. Yeni dolandırıcılık yönteminde, dolandırıcılar cep telefonlarına banka gibi mesaj göndererek, gönderilen link aracılığıyla vatandaşların banka bilgilerini kolaylıkla ele geçirdiği, böylelikle dolandırıcıların rahatlıkla vatandaşların bankadaki hesaplarını boşalttığı bildirildi. 

TEKNOLOJİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...