Google chrome aylık 800 milyon mobil kullanıcıya ulaştı

Google chrome aylık 800 milyon mobil kullanıcıya ulaştı

TEKNOLOJİ Haberleri

Google Chrome seneler önce PC sahipleri için sunulduğunda, tabii ki henüz akıllı telefonlar sahnede değillerdi.

Ancak aradan geçen yıllarda akıllı cihazların adedindeki artışlar inanılmaz boyutlara geldi ve hem Google Chrome hem de diğer web tarayıcıların mobil sürümleri de ardı ardına bu işletim sistemleri için yayınlandılar. Google'ın gerçekleştirdiği son açıklama ise mobil web tarayıcı piyasasının ne kadar geniş olduğunu bizlere göstermekte oldukça başarılı oldu.

Yapılan son açıklama, Google Chrome'un aylık tam olarak 800 milyon kişi tarafından aktif olarak kullanıldığını gösteriyor. Bu rakam aktif kullanımları baz aldığı için kaç cihazda kurulu olduğunu düşünürsek daha da büyük adetlere ulaşılacağı ise kesin. İşin daha da ilginç yanı ise, aktif kullanıcı sayısının geçen sene bu dönemlerde yaklaşık olarak 400 milyon olması.

Yani Google, gerçekleştirdiği çalışmalar ve iyileştirmeler neticesinde bir senede Chrome'un mobil kullanım oranını iki katına çıkarmayı başarmış denilebilir.Bu gidişatın aynı şekilde devam etmesi bekleniyor ve 2016'nın ilk çeyreğinde 1 milyardan fazla aktif kullanıcının Google Chrome'u mobilde tercih edecekleri tahmin ediliyor.

Ancak geçtiğimiz haftalarda sizlere aktardığımız Bu Yıl Android Delik Deşik Oldu, Android Chrome Üzerinde Tehlikeli Bir Açık Daha Saptandı haberimizde de bahsedildiği gibi, Chrome'un Android cihazlarda oluşturduğu büyük açığın tehdit düzeyinin artması halinde Google'ın bu durumdan etkileneceği neredeyse kesin. Dolayısıyla bilhassa Android kullanıcılarını kaybetmek istemeyen Google, Chrome'un Android sürümü üzerinde geliştirme ve iyileştirmelere hız vermiş durumda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...