Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çocuklar Microsoft’la kodlamayı öğreniyor

Düzenleyen:
Çocuklar Microsoft’la  kodlamayı öğreniyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Kod Saati” uygulamasıyla çocuklar yazılım dünyasının kapılarını araladı

ÖMER TEMUR

Microsoft’un desteğiyle gerçekleştirilen “Kod Saati” uygulamasıyla çocuklar yazılım dünyasına adım atıyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlikte Microsof Türkiye, milyonlarca çocuk tarafından oynanan Minecraft oyununu yazılım dünyasına açılan bir pencere haline getirdi. Çocuklar ve her yaştan bilgisayar bilimine ilgi duyan bireyler, https://www.code.org/mc adresinde eğlenceli ve popüler “Minecraft” ortamında basit kodlamayla tanıştı. Altı ve üzeri yaşlar için tasarlanan Minecraft eğitim programı, oyuncuları basit kodlama becerileriyle tanıştırıyor. İki boyutlu Minecraft dünyasında, blokları birleştirerek tüm eylemleri tamamlayarak ve bilgisayar kodu oluşturarak oyuncuların seyir halinde bulunmalarını, madencilik yapmalarını, yetenek kazanmalarını ve keşfetmelerini cesaretlendiriyor.

Kod Saati’ne bugüne kadar, ABD okullarındaki her üç öğrenciden biri de dahil olmak üzere, dünya çapında 180 ülkede ve 40 dilde, 100 milyondan fazla öğrenci katıldı. Bu yıl ise Küresel Kod Saati desteğiyle Microsoft, dünyada 50’den fazla ülkede, binlerce Kod Saati etkinliğine önderlik etti. Etkinlikler Microsoft mağazalarında, ofislerinde, inovasyon merkezlerinde ve Microsoft’un kar gözetmeyen YouthSpark partnerlerinde ve okullarında gerçekleşti. Bu etkinlikler, 7.000 Microsoft Öğrenci Partneri, En Değerli Profesyoneller (MVP’ler) ve gönüllü çalışanlar liderliğinde yürütüldü.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...