Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Formula 1 mühendisleri ’tek teker’ tasarladı

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Formula 1 mühendisleri ’tek teker’ tasarladı

TEKNOLOJİ Haberleri  / iha

Formula 1 mühendisleri, kendinden dengeli ’tek tekerli araç’ üretti.

Formula 1 mühendisleri, kendinden dengeli ’Uniwheel Tek teker’ üretti. Uniwheel’den yapılan açıklamada, dünyanın en hafif elektrikli taşıtı olduğu ve ’tak çıkar’ batarya özelliği ile yedek batarya taşınarak mesafeler iki katına çıkarılabildiği belirtildi. Bataryasının deaktif edilebilme özelliği ile, uçaklarda taşınabilen ilk elektrikli tek teker olma özelliği taşıyan ’Uniwheel’, Birçok havayolunun benzer ürünleri bataryasından dolayı uçağa alınmadığı bildirildi.

Uniwheel CEO’su Steve Milton, “Biz Uniwheel olarak, geleneksel düşüncenin hayatı daralttığını düşünüyoruz. Bu yüzden dünyaya içindeki insanlarla birlikte yenilikçi ve iddialı bakıyoruz. Size yepyeni bir ulaşım anlayışı getirerek yaşadığınız şehri yeniden keşfetme ve nostaljik duygular hissetme imkanını sunuyoruz” dedi.

ŞUBAT’TA TÜRKİYE’YE GELİYOR

Şehir trafiğinden bunalanların imdadına yetişmesi beklenen kendinden dengeli elektrikli tek teker ’Uniwheel’in 2016 yılı Şubat ayından itibaren 4 bin 500 TL fiyatla Türkiye’de de satışa sunulacağı bildirildi.

Hareketli cihazların yönünün dengelenmesinde kullanılan jiroskop sayesinde Uniwheel, çalışırken öne ve arkaya devrilmiyor ve kullanıcısının vücut hareketlerinden komut alarak kolayca hızlanabiliyor ya da yavaşlayabiliyor. Akıllı jiroskop özelliği ile Uniwheel, kullanıcısının sürüş şekline göre en güvenli jiroskop modunu otomatik olarak seçiyor. Şehir trafiğinden bunalan ve yürüme mesafelerinde özgürlük ve konfor sağlayan tek teker Uniwheel, hızlı şarj edilmesi, uzun mesafeleri gidebilmesi ve bisiklet hızına çıkabilmesi gibi özelliklerinin yanında, sıfır emisyon ile çevre dostu.

Sağlam ve güvenliği sağlayacak kadar ışıklandırma ile donatılmış bir araç olan, Uniwheel’de bulunan, Uniwheel app özelliği ile anında akıllı güncellemeleri edinmeyi sağlarken, sürüşle ilgili hız, uzaklık, sürüş aralığı gibi istatistikleri sunuyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Ağırlık 10,8 kg

Lastik çapı 16 inç

Hız 22 Km/h

Batarya kapasitesi 150 watt

Şarj süresi 2 saat

Motor 1500 W (DC fırçasız motor)

Taşıma kapasitesi 120 kg

Mesafe 16 Km/h (Ortalama)

Değiştirilebilen tamponlar

Tak çıkar özellikli lityum piller.

Deaktif özelliği ile pillerin uçakta taşınmaya uygun olması.

Bluetooth 4.0

Parlak led ışık modüller

Kaldırılabilir akü kapakları

Rejeneratif fren

64 Bit işlemci

Üç eksenli jiroskop ve akselerometre

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...