Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Apple'dan Samsung'a bir dava daha

Apple'dan Samsung'a bir dava daha

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyanın en değerli şirketi olmasının yanısıra, kasasında da 200 milyar dolardan fazla nakit tutan Apple, Samsung'a dava üzerine dava açmayı sürdürüyor!

Hatırlarsak bu ayın başında Apple ile Samsung arasında bir kaç yıldır sürmekte olan patent ihlali davalarından birisi sonuçlanmış ve Samsung Apple'a yarım milyar dolar ödemeye mahkum edilmişti. Gerçi Samsung bunun ertesinde 'eski zamanlardan kalma mevcut patent kanununun şimdiki zamana uyarlanmaması gerektiğini' iddia ederek, kararı üst mahkemeye taşımıştı.

şte şimdi bu sonuçlanan davaya konu olan, başta Galaxy S2'lerin 3 farklı versiyonu olmak üzere, toplam 5 Samsung cihazının karar çıkmasına karşın halen satışının devam etmesinden hareket eden Apple soluğu bir kez daha mahkemede aldı.
Reuters'ın aktardığına göre Apple'ın şimdiki talebi cihazlardan satışa sunulduğu ilk günden (2012) bugüne dek geçen süre içerisinde gerçekleştirilen satışlarından patent ihlalinin ederi doğrultusunda pay alabilmek ki bu da toplamda yuvarlak 180 milyon dolar olarak hesaplanmış. Kısacası yarım milyar dolarlık tazminatı da yeterli bulmayan Apple hakkının daha fazlası olduğunu iddia ediyor. Dediğimiz gibi başvuru henüz yapıldığı için doğal olarak da bir sonuç vs. yok henüz. Zaten karardır, temyizdir, üst mahkemedir vs .derken muhtemelen de bir bir kaç yıl da bu dava sürer. Geçmiş davalardan hareketle Apple yine kazanır, sonra Samsung itiraz edince tazminat miktarı azalır bu senaryo bir kaç aşma sürer en nihayetinde de 50-60 milyon dolar daha tırtıklar Apple.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...