Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Samsung bunu da yapacak

Düzenleyen: / Kaynak: TeknoKulis
Samsung bunu da yapacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / TeknoKulis

Yepyeni bir rapor Güney Koreli tedarikçinin 2016 planlarını ortaya koydu.

Samsung, 14 nm üretim süreciyle birlikte tedarik konusunda birçok önemli şirketin siparişlerinden sorumlu oldu. Hatta Apple'ın iPhone 6s'teki A9 sistem çipi üretimini en başta tamamen TSMC'ye vermeyi düşündüğü ama Samsung'un bu durumu kırdığı da iddia edildi. Hatırlarsanız geçmiş dönemlere ait raporlarda TSMC ve Samsung arasındaki rekabetle alakalı birçok farklı gelişme bildirilmişti.

Kısa bir tazelemeden sonra gelelim yeni gelişmemize. ETNews'in ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberine göre Samsung, gelecek sene AMD'nin Greenland (Kod adı) isimli yeni GPU'sunu üretecek. Samsung, GlobalFoundries ile birlikte 2016'nın 2. çeyreğinden itibaren seri üretime başlayacak. Kaynaklar Greenland GPU'sunda 14 nm FinFET LPP (Low Power Plus) üretim sürecinin kullanılacağını söyledi. 14 nm'lik Greenland'i 28 nm'lik Fiji GPU'su ile karşılaştırırsak aradaki elektrik verimi neredeyse 2 kat daha fazla. LPP ve 14 nm'nin avantajları burada ortaya çıkıyor.

AMD, GPU üretiminde TSMC ile bazı sorunlar yaşadı. TSMC'nin 28 nm'lik son üretiminde çıkan verim sorunları AMD'yi Samsung ve GlobalFoundries ile daha çok yakınlaştırdı. Rapor AMD'nin Samsung ve GlobalFoundries ile üretim sözleşmesini geçen sene imzaladığını bildiriyor.

Samsung tabii ki sadece yeni GPU'yu üretmekle kalmayacak. Endüstriye yakın farklı bir kaynak yaptığı açıklamada, Greenland GPU'sunun üretiminden kısa süre sonra AMD'nin kod adı Zen olan yeni CPU'sunu çıkaracağını ve bu işlemcinin de 14 nm LPP ile Samsung tarafından üretileceğini söyledi. Konuyla alakalı olarak ne Samsung ne de AMD herhangi bir açıklama yapmış değil. Fakat Samsung, AMD dışında Apple, Qualcomm, Nvidia gibi daha birçok şirketin çiplerinin tedarikçisi. Şimdilik rekabette TSMC'nin önünde görünüyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TeknoKulis
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...