Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'nin en büyük Güneş Enerjisi Santrali hizmete açıldı

Düzenleyen:
Türkiye'nin en büyük Güneş Enerjisi Santrali hizmete açıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye'nin en büyük Güneş Enerjisi Santrali, Konya Kızören'de açıldı.

1969 yılından beri Türkiye’nin enerji çözümleri markası olarak hizmet eden Tunçmatik’in yan kuruluşu Powergie tarafından, Konya Kızören'de bulunan 144 dönümlük alana 8 MW gününde Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santrali kuruldu. Hizmete giren güneş enerjisi santrali, yılda 6936 ton karbon salınımını engelleyerek 13.600.000 kWh enerji üretecek.

13.000.000 USD yatırımla gerçekleşen proje, Tunçmatik-Powergie tarafından Gaziantep'li Baycan Yapı firması adına inşa edildi ve Akleasing tarafından finanse edildi. 4 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan santral, 30 yıl endüstriyel ömre ve maksimum verimliliğe göre tasarlandı.

Powergie, Türkiye'nin En Büyük Projesine İmza Atmanın Gururunu Yaşıyor.
Tunçmatik-Powergie Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Özer, konuyla ilgili olarak şu sözleri dile getirdi; "Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santrali projesine imza atmış olmak bizleri gururlandırıyor. Türkiye güneş enerjisi konusunda önemli bir potansiyele sahip ve bu potansiyeli yatırıma dönüştürmenin önemi  büyük. Ülkemizde elektrik üretiminin en büyük kaynağının doğalgaz olduğunu düşünürsek, Konya güneş enerjisi santrali üretmiş olduğu elektriğin karşılığı kadar doğalgazın ithalatını engelleyerek, milli yakıt güneşten faydalanmamızı sağlayacak ve ayrıca cari açığın azaltılmasına katkıda bulunacaktır. 

Santralin yatırımcısı Baycan Yapı firmasının Türkiye'nin temiz geleceği ve ekonomik gelişimi açısından son derece önemli olan bu yatırımda iş ortağı olarak bizleri tercih etmesinin haklı gururunu yaşıyoruz. Tunçmatik-Powergie’e duydukları güven ve bu sağlam iş birliği için sonsuz teşekkürler."

Santralde 30.800 adet güneş paneli, 160 adet 50 kW gücünde invertör, 8 adet 1250 kVA gücünde trafo kullanıldı.

Türkiye'de güneş enerjisinin önemini bilen ve özellikle güneş enerjisi üretim tesislerinin açılmasında özenli görev bilinciyle hareket eden Powergie, güneşten elektrik enerjisi üretiminde Japonya’dan, Almanya’dan ve bu konuda öncü birçok ülkenin önde gelen firmaları ile iş ortaklıkları yaparak ülkemizde profesyonel tesisler kurmaya devam ediyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...