WhatsApp’tan anlık istihbarat paylaşımı!

Düzenleyen:
WhatsApp’tan  anlık  istihbarat  paylaşımı!

TEKNOLOJİ Haberleri

Ankara’da kurulan çoklu WhatsApp grupları sayesinde terörle mücadelede bilgi paylaşımı daha kolay yapılıyor.

Buket Güven ANKARA
Devlet, kendisini gelişen teknolojiye uyarladı. Önce sabit telefonlar bir kenara bırakıldı. Devletin ilgili birimleri cep telefonundan iletişim kurarak aradaki sekreter danışman gibi ikincil isimleri aradan çıkararak bürokrasiye son verdi. İkinci adım olarak da sosyal iletişim ağları geldi. Terörle mücadelede son dönemde yaşanılan yoğun gelişmeler devletin anlık bilgi paylaşımını zorunlu hale getirdi. Ankara’da devletin ilgili birimlerinin katılımı ile kurulan sosyal iletişim ağı sayesinde anlık ve çoklu bilgi paylaşımı yapıldı.
Diyarbakır, Şırnak, Siirt ve Hakkari gibi operasyonların devam ettiği illerde güvenlik güçleri WhatsApp gibi sosyal iletişim ağları sayesinde anlık bilgi ve görüntüyü birbirine ulaştırdı. Bölgedeki güvenlik ve istihbarat birimleri birbirlerinin yanı sıra Ankara ile de temasa geçmek için bu gruplardan yararlandı. Böylece her birim doğru şekilde bilgilendirilmiş oldu. Bölgeye ilişkin herhangi bir kriz ise, yine bu iletişim sayesinde büyümeden çözülmüş oldu. 

AN BE AN BİLGİ

Ankara’nın yanı sıra bölgedeki güvenlik birimlerinin yöneticileri de sosyal iletişim ağları sayesinde an be an bölgede 
nelerin olduğunu öğrendi. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...