Volkswagen hissedarları dava açmaya hazırlanıyor

Düzenleyen:
Volkswagen hissedarları dava açmaya hazırlanıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Emisyon testlerinde bilerek manipülasyon yaptığı tespit edilen Volkswagen’in başı dertten kurtulmuyor. Şimdi ise ise asıl sorun hissedarlarla.

Skandalın patlak verdiği Eylül ayından bu yana hisselerinin düştüğü, hükümetlerin aleyhine bir çok dava hazırladığı Volkswagen’in yaptığı her hareket mercek altında.

mashable.com'un haberine şimdi durum daha da kötüleşmek üzere… Volkswagen’deki onlarca yatırımcı bir araya gelerek şirketteki kayıplarının telafisi için dava açma hazırlığına girdi. 66 büyük Amerikan ve İngiliz yatırımcının dahil olduğu davayı Alman bir hukuk firması yönetiyor. Bu sayının daha da artması bekleniyor.

Davanın merkezinde Volkswagen’in 2009’dan bu yana kullandığı dizel motorlu araçlarda emisyon salınımını çevreye zararsız şekilde gösteren yazılım yer alıyor.

Amerika’da Volkswagen’in başını ağrıtan sadece Temiz Hava Yasası'nın ihlali sonucu oluşan davalar değil ayrıca eski senatör John Edwards’ın başını çektiği Volkswagen araç sahiplerinin hazırladığı davalar da bulunuyor.

Volkswagen, skandalın şirkete 2.2 milyar dolar zarara mal olacağını tahmin etmişti ama aşağıdaki şemada da görüldüğü gibi hisse değerleri %30 kayba uğradı ki buda ortalama 24 milyar dolara tekabül ediyor.

Star

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...