Apple o adaptörleri geri çağırıyor

Düzenleyen: / Kaynak: TeknoKulis
Apple o adaptörleri geri çağırıyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / TeknoKulis

Apple, tehlike oluşturabilecek AC güç adaptörlerini geri çağırıyor.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz hafta Microsoft, yanma tehlikesinden dolayı Surface cihazlarının güç kablolarını geri çağırmıştı. 1 hafta sonra şimdi ise Apple benzer şekilde ABD'de sattığı bazı Mac'lerin ve iPad'lerin AC güç adaptörlerini geri çağırıyor. Apple'ın bu geri çağırması 2003 ve 2015 yılları içerisinde Avrupa, Brezilya, Yeni Zelanda ve Güney Kore'de satılan Mac'ler için iki uçlu adaptörleri, iPad'ler için ise 10-watt'lık adaptörleri içeriyor. Ayrıca bu adaptörün Apple Dünya Seyahati Adaptör Kiti'nde de bulunduğu belirtiliyor. Yapılan açıklamaya göre bu belirtilen adaptörler kırılabilir ve elektrik çarpmasına sebep olabilir.

Sorunlu adaptörü belirleme

Adaptörünüzü aşağıdaki resimlerle karşılaştırın. Kapsamdaki priz adaptörlerinde, Apple güç adaptörünün takıldığı iç yuvada 4-5 karakterlik bir kod vardır veya hiç karakter yoktur. Yeniden tasarlanan adaptörlerin yuvasında 3 harfli bölge kodu bulunuyor.

Apple o adaptörleri geri çağırıyor

Değişim nasıl gerçekleştiriliyor?

Adaptörlerinizi size yakın bir Apple Store'da veya Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı'nda değiştirebiliyorsunuz. Değişim işleminin parçası olarak Mac, iPad, iPhone veya iPod aygıtınızın seri numarasının doğrulanması gerekiyor.

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TeknoKulis
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...