Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Telefon faturası görünümündeki virüse dikkat

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Telefon faturası görünümündeki virüse dikkat

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHA

Maillere gelen telefon faturası görünümlü virüsler, birçok bilgisayar kullanıcısı mağdur ediyor. Belirtilen linki tıklayarak indirilen program çalıştırıldığında bilgisayardaki bütün dosyalar şifreleniyor. Sanal dolandırıcılar, dosyaları geri vermek için ise kullanıcılardan ciddi miktarda paralar talep ediyor.

Sanal alemde yeni ortaya çıkan dolandırıcılık yöntemi, birçok kullanıcıyı mağdur ediyor. Sahte mail adreslerinden gönderilen "Fatura Bildirimi" mailinde kullanıcıların belirtilen linki tıklayarak, virüs içeren programı indirmesi isteniyor. İndirilen program çalıştırıldığında ise bilgisayarda bulunan bütün dosyalar şifreleniyor. Asıl dolandırıcılık ise bundan sonra başlıyor. Sanal dolandırıcılar bilgilerine ulaştıkları kullanıcı ile irtibata geçerek dosyalarını geri vermek için fahiş fiyatlar istiyor. Çaresiz kalan birçok kullanıcı ise parayı ödeyerek dosyaları geri alma yolunu seçiyor.
Uzmanlar, yeni dolandırıcılık yöntemi konusunda internet kullanıcılarını uyarıyor. Hiçbir kurumsal firmanın faturalarını "exe" uzantılı bir dosya şeklinde göndermeyeceğini belirten bilgisayar uzmanları, gelen maillerin açılmadan silinmesini öneriyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...