Facebook'tan bomba özellik geldi

Düzenleyen:
Facebook'tan bomba özellik geldi

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya devi Facebook, emoji destekli beğenme tuşunu kullanıma sundu.

Yapılan değişikli ile beraber Facebook'un beğeni butonuna 6 farklı emoji eklendi. Facebook'un 2015'ten beri test ettiği yeni beğenme tuşunda, 'muhteşem', 'hahaha', 'inanılmaz', 'üzgün' ve'kızgın' gibi seçenekler yer alıyor.

Geçtiğimiz Ekim ayından itibaren Beğen tuşu yerine Reactions yani Tepkiler tuşunu deneyen Facebook, bu değişikliği bugünden itibaren devreye alıyor. Bir yıldan uzun süredir konuyla ilgili araştırmalar yaptığını açıklayan Facebook, bu radikal yeniliği güvenle dünya çapındaki tüm kullanıcılarına açıyor. 

Facebook'tan bomba özellik geldi

Reactions tam olarak ne oluyor?
 
Reactions ile Facebook üzerinde bir paylaşım ya da sayfayı sadece beğenmek yerine size hissettirdiklerini Emoji’lerle farklı biçimlerde ifade edebiliyorsunuz. Bunun için Like tuşunun yanına altı yeni Emoji ekleyen Facebook, artık üzüntü ve öfke gibi Like tuşuyla ifade edilmesi çelişkili durumlara yol açabilen hislerin paylaşımına izin veriyor. Sevgi, mutluluk, şaşkınlık, üzüntü ve öfke hisleri yeni Emoji’lerle destekleniyor. Hem kişi hem de kurum sayfalarını etkileyen değişiklik, reklamlara da uyarlanıyor. Gördüğünüz ve hoşlanmadığınız bir reklamla ilgili tepkinizi en azından kızgın olduğunuzu belirterek kısa sürede oluşturabiliyorsunuz. Yeniliği henüz görmediyseniz kısa bir süre daha beklemeniz gerekebilir.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...