Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ericsson'dan Türkiye atağı

Düzenleyen:
Ericsson'dan Türkiye atağı

TEKNOLOJİ Haberleri

İsveçli telekom devi Ericsson, Türkiye’de baz istasyonu üretimi için kolları sıvadı.

İsveçli telekom altyapı ekipmanları üreticisi Ericsson, Türkiye'de baz istasyonu üretimine hazırlanıyor. 4.5G'de yerlilik oranının yüzde 40'a çıkarılması sonrasında Türkiye'de baz istasyonu üretimi düşündüğünü açıklayan Ericsson, bu yatırımında son aşamaya geldi. İspanya Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde açıklama yapan Ericsson Ortadoğu ve Kuzeydoğu Afrika Başkanı Rafiah İbrahim, Türkiye'de üretime geçmek için baz istasyonu donanımı üreten yerel iş ortaklarıyla görüştüklerini söyledi. İbrahim, şunları söyledi:

YEREL ORTAK ARIYORUZ

"Üretime geçmek için bazı kriterler gerekiyor. Doğru iş ortağı, aynı zamanda pazarda yeterli hacmin olması gibi... Bu süreçler üzerinde çalışıyoruz. Ben bu sürecin sonucunun olumlu olacağını düşünüyorum. Ancak bir baz istasyonunun farklı parçaları var. Hangi parçanın üretileceği konusunda karar vermek gerekiyor. Doğru yerel iş ortağını bulduğumuz anda hemen üretime geçeceğiz. Bu bizim için büyük bir karar. Çünkü bu sadece yerel pazara yönelik bir üretim olmayacak. Üzerinde çalışmamız gereken pek çok detay var. Zamanlamasını benim açımdan söylemek zor ama bu yıl içinde Türkiye'de üretime başlamamız gerekiyor." Türkiye'de 4.5G'ye geçişi de değerlendiren İbrahim "Türkiye, nisanda başlayacak 4.5G için hazır. İş dünyası açısından da teknolojik dönüşüm gerekiyor. Şu anda ülkede içerik tüketimi çok fazla. Veri indirme ve yükleme oranları ciddi artmış durumda. Bu nedenle hızların da bir an önce artması gerekiyor. Yeni teknolojiye geçiş, kullanımı ve uygulamaları artan nesnelerin interneti, makineler arası iletişim açısından da önemli. Türkiye bence doğru zamanda bu teknoljiye geçiyor" dedi.

5G İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ

4G'den sonraki teknoloji olan 5G üzerinde de çalışmalarını sürdürdüklerini belirten İbrahim, 5G konusunda bölgede şimdiden beş operatörle işbirliğine gittiklerini ve bunlardan birinin Turkcell olduğunu söyledi. İbrahim, "2018'de cep telefonları hazır hale gelecek. Şu anda 'neredeyiz, bu teknoloji nasıl evrimleşecek, neler yapılmalı, nasıl hazırlanmalı, nasıl cihazları desteklemeli' aşamasındayız. İşbirliklerimizi artıracağız" dedi. (Star)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...