Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

iPhone 7 Plus'tan ilk görüntü geldi!

Düzenleyen:
iPhone 7 Plus'tan ilk görüntü geldi!

TEKNOLOJİ Haberleri

Çift lensli kamera, akıllı bağlantı yuvası ve kalkan 3.5 mm kulaklık girişi...

Önümüzdeki hafta içerisinde yeni akıllısı iPhone SE'nin tanıtımını gerçekleştirecek olan Apple'ın yaklaşık 6 ay sonra gün yüzüne çıkaracağı iPhone 7'ye yönelik de söylentiler giderek hız kazanıyor.

Apple'a yakın kaynaklardan MacRumors sitesinin aktardığı son gelişmeye baktığımızda, iPhone 7 Plus'a ait olduğu iddia edilen ilk görüntüyle karşılaşıyoruz.
Bildiğimiz gibi modele ilişkin en çok üzerinde durulan iki nokta var. Bunlardan birisi çift lensli kamera düzeneği ile gelecek oluşu diğeri ise cihazı daha da inceltmek yolunda 3.5 mm kulaklık girişinin kaldırılarak sesin de Lightning yuvası üzerinden verilmesi.
Aşağıdaki görselde dip tarafı göremediğimiz için kulaklık girişinin akibeti hakkında da bilgi edinemiyoruz ancak çift sensörlü kamera görülüyor. Keza anten çizgilerinin kalkmış oluşu da bir diğer ayrıntı. En alttaki üç nokta ise iPad Pro (incelememiz burada) ile tanıdığımız Akıllı Bağlantı özelliğine iPhone 7'de de yer verileceğini gösteriyor.

 Bu arada çift kameranın sadece iPhone 7 Plus'a mı ait olacağı yoksa tüm iPhone 7'lerde mi kullanılacağı konusu halen belirsiz. Keza iPhone Pro söylentilerini de atlamayalım. Yani sadece o modele de ait olabilir. Ne de olsa geçtiğimiz günlerde yayımlanan, iPhone 7'ye ait olduğu belirtilen bir diğer fotoğraf da model şimdikine kıyasla biraz daha büyük bir boyuta sahip ama tek modüllü bir kamerayla gösterilmişti. Ki bu da iPhone 7'nin standart tek kamera ile geleceğine, iPhone 7 Plus'ta (ya da iPhone Pro'da) çift kameraya yer verileceğine yorulmuştu:
 

Velhasıl henüz oldukça erken olduğunda kesin birşey demek de mümkün değil. Hepsinden de öte Apple'ın her yeni iPhone neslinde (örn. iPhone 6 ve ertesi sene çıkan 6S gibi) tasarımı da değiştirdiğini düşünürsek iPhone 7'nin farklı bir taasrımla gelme ihtimalinin de yüksek olması gibi bir durum var.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...