Ödevle oluşturulan laboratuvar öğrencilere hizmet ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ödevle oluşturulan laboratuvar öğrencilere hizmet ediyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesinde, öğrencilere verilen ödevlerle çeşitli hayvan türlerine ait kemik ve iskeletlerin yer aldığı anatomi laboratuvarı oluşturuldu.

2014 yılında öğrenci kabulüne başlanan fakültede, anatomi eğitiminin "olmazsa olmazı" olarak nitelendirilen bir laboratuvar oluşturulması için öğrencilerden de destek istendi. Verilen ödev kapsamında öğrenciler de memleketlerinde çeşitli hayvan türlerine ait kemiklerle iskeletler buldu.

Öğrencilerin buldukları buzağı, eşek, domuz, kedi, köpek ve bıldırcın gibi hayvanlara ait kemikleri birleştirerek oluşturdukları 15 iskelet ile yüzlerce kemiğin inceleme amaçlı yer aldığı laboratuvar, veteriner eğitimine önemli katkılar sunuyor.

Buldukları iskeletleri getirdiler
Veteriner Fakültesi öğrencisi Mehmet Orhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteye bir laboratuvar kazandırmaya katkı sundukları için mutlu olduklarını söyledi.

"Ödev olarak Nevşehir'de bir domuza ait kemikleri toplayarak, arkadaşlarımla birleştirip iskelet oluşturduk. Okulumuza bir domuz iskeleti kazandırdık." diyen Orhan, iskeletin son derece başarılı bir çalışma olduğunu anlattı.

Mecit Tumur da Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde büyük uğraşlar sonucunda tilki iskeleti bulduğunu dile getirerek, iskeleti laboratuvara getirdiğini belirtti.

Fas'tan veteriner hekim olmak amacıyla Siirt'e geldiğini anlatan Moussaab Zarhouti ise Diyarbakır'da bulduğu tavşan kemiklerini Siirt'te arkadaşlarıyla iskelete dönüştürdüklerini aktardı.

Gamze Çevik de çevrede buldukları kemiklerle çeşitli iskeletler ortaya çıkardıklarını, bu sayede içerisinde kemik ve iskeletlerin bulunduğu bir anatomi laboratuvarı oluştuğunu kaydetti.

"Öğrencilerimizin katkısını önemsiyoruz"
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Şındak, laboratuvarda çok sayıda hayvan türüne ait kemiklerin yanı sıra buzağı, eşek, domuz, kedi, köpek ve bıldırcın gibi hayvanlara ait iskeletlerinin de yer aldığını vurgulayarak, anatomi laboratuvarını zenginleştirme çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Prof. Dr. Şındak, şöyle dedi:

"Anatomi laboratuvarı, veteriner eğitiminde temel bilimler bölümünün altyapısını oluşturuyor ve veteriner hekim yetişmesinde büyük önem taşıyor. Çünkü, biz sadece hayvan sağlığıyla değil, aynı zamanda tür analizlerinin yapılmasında da bu laboratuvardan edindiğimiz bilgileri kullanıyoruz. Temel bilimlerin neredeyse temelini oluşturacak bu laboratuvarın oluşturulmasında öğrencilerimizin katkısını önemsiyor ve takdirle karşılıyoruz."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...