4.5G’den 3 kat daha hızlı mobil internet

Düzenleyen:
4.5G’den 3 kat daha hızlı mobil internet

TEKNOLOJİ Haberleri

Wi-Fi ve 4.5G altyapılarını birleştiren yeni teknolojiyle Türk Telekom aboneleri yüksek hız ve HD kalitesinde mobil televizyon deneyimi yaşayacak

ÖMER TEMUR

Türk Telekom Wi-Fi ve 4.5G altyapılarını birleştiren ‘GiGA 4.5G’ teknolojisini 1 Nisan itibarıyla 81 ilde hizmete sunmaya başlayacak. En hızlı 4.5G’den 3 kat daha hızlı mobil internet deneyimi sunan ‘GiGA 4.5G’ teknolojisi ile Türk Telekom aboneleri yüksek hız ve HD kalitesinde mobil televizyon deneyimi yaşayacak. ‘GiGA 4.5G’ teknolojisi için dünyanın en büyük telekomünikasyon şirketlerinden Kore Telecom ile iş birliğine gittikleri belirten Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, "Türk Telekom, GiGA 4.5G teknolojisini Türkiye’de müşterilerine sunabilen ilk operatör olacak” dedi. 
GiGA 4.5G teknolojisinin ancak ülkenin her yanını saran fiber altyapıyla mümkün olabileceğine dikkat çeken Aslan, “81 ilde 213 bin km fiber alt yapıya sahibiz. Deniz ve karadan 20 ülkeyi fiber ağlarla birbirine bağlıyoruz. Baz istasyonların yüzde 70'i fiber ağa bağlı. Avrupa’da fiberle bağlı baz istasyonların toplam baz istasyonuna oranı yalnızca yüzde 20 iken Türk Telekom’da bu oran Avrupa ortalamasının üç katından daha fazla. Bu sayede, Türk Telekom müşterilerinin Türkiye’de yaşadığı 4.5G deneyimi, Avrupa’dan çok daha iyi olacak.  Müşterilerimize kesintisiz iletişim ve HD kalitesinde mobil televizyon deneyimi sunacağız. 1 Nisan’dan itibaren Türkiye’nin 81 ilinde aynı anda gigabit hızında mobil iletişim devrini başlatmaktan, 5G’nin vaat ettiği hızları bugünden Türkiye ile tanıştırmaktan gurur duyuyoruz. Bu başarı, on yıllardır önceliklendirdiğimiz altyapı yatırımlarımızla entegrasyon stratejimizin gücünü birleştirerek, neler başarabileceğimizin en güzel ve somut örneklerinden biri” diye konuştu.
KAPSAMA SORUNU BİTECEK 
Türk Telekom müşterilerinin 1 Nisan itibarıyla artık kapsama sorunu yaşamayacağını da vurgulayan Rami Aslan, "4.5G ihalesinde 800 Mhz ve 1800 Mhz bantlarında en yüksek kapasiteyi biz aldık. Yeni dönemde abonelerimiz kapsama problemi yaşamayacak. Özellikle kırsal alanlarda bu tip problemle bir daha karşılaşmayacaklar" ifadesini kullandı. 

90 dakika HD kalitesindeki maçı 3 saniyede indirebileceksiniz

4.5G’den 3 kat daha hızlı mobil internet

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...