YTÜ savunma sanayisine Ar-Ge elemanı yetiştirecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
YTÜ savunma sanayisine Ar-Ge elemanı yetiştirecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

SSM ve bazı firmalar, savunma sanayisine Ar-Ge elamanı yetiştirilmesi için Yıldız Teknik Üniversitesi ile protokol imzaladı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ve bazı firmalar, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ile savunma sanayisine Ar-Ge elemanı yetiştirmesi için protokol imzaladı.

YTÜ Davutpaşa Kampüsünde, SSM, YTÜ, ASELSAN, FNSS, HAVELSAN, Roketsan, TAI, ALarge alçı, Altınay Robot, Bites, Enelkon, Mir Ar-Ge ve Mutlu Akü arasında "‘Savunma Sanayi İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı" protokolü imzalandı.

YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, törende yaptığı konuşmada, herkesin bir hayali olduğunu belirterek, Türkiye'nin de hayalinin, 2023'te dünyadaki ilk 10 ekonomi arasına girmek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 2000'li yıllarda bu değişimi yakaladığını vurgulayan Yüksek, ancak ülkede yetişmiş insan sıkıntısının yaşandığını kaydetti.Yüksek, Türkiye'de 70-80 bin Ar-Ge elemanı olduğunu aktararak, "TÜBİTAK ile temasa geçen hoca sayısı 15 bin. Bu sayıyı artırmamız lazım. Ar-Ge merkezlerimizde 180-200 doktoralı elemanımız var. Demek ki bir eksikliğimiz var. İşte bu program aslında bu eksikliği gidermek için çok önemli bir teşvik konusudur." diye konuştu.

"Önemli olan, bir ilim ordusuna sahip olmaktır"

Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi de 2009'dan itibaren bu tür çalışmalara başlayan YTÜ'nün geldiği noktanın takdire şayan olduğunu anlattı.

Tüfekçi, Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de bu konuya önem verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Atatürk'ün, 'Nasıl ordular elinizde olursa olsun, hangi galibiyetlere erişirseniz erişin, esasen hiçbir önemi yok. Önemli olan, bir ilim ordusuna sahip olmaktır' özdeyişinden baktığımızda ülkemizin kurulduğu 1923'ten beri aslında ilim ordusunu oluşturmak için çok çaba sarf etsek de çok yol katedemedik. Son 15 yıldır ülkemiz inanılmaz momentum kazandı. İnanılmaz hızla işler yapıyoruz."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...